Hlavní obsah

Další ročník závodu Michálkovický kopec je za námi

Novinky, Jakub Romba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Michálkovicemi byly 29. srpna opět slyšet motory historických vozidel, vůně spáleného benzínu, dobrého jídla a samozřejmě atmosféra jízdy pravidelnosti historických vozidel. Ta se uskutečnila jako každý rok poslední srpnovou sobotu.

Foto: Denisa Doležalová

Jezdci, kteří obsadili první tři místa v jedné z kategorií, zachyceni na snímku při předávání cen. Vlevo ředitel závodu Tomáš Michálek.

Článek

Tento závod je již v Ostravě - Michálkovicích tradicí, a tak měli návštěvníci letos možnost navštívit jeho 14. ročník. Od brzkého rána se do areálu místní hasičské zbrojnice začaly sjíždět desítky historických vozidel a motocyklů.

Ačkoliv pořadatele zaskočily drobné organizační potíže, kvůli kterým musel být start závodu o několik desítek minut odložen, nakonec běželo vše podle plánu. Ráno začaly tréninkové jízdy, kolem poledne pak ostrý závod. Ten se skládal ze dvou měřených jízd, přičemž cílem závodníků bylo dosáhnout stejného času průjezdu trati při obou jízdách. Jezdec s nejmenším rozdílem dvou časů zvítězil.

Závodníci soupeřili v několika kategoriích podle druhu vozidla a roku výroby. Akci pořádal tradičně Český klub historických motocyklů v čele s Tomášem Michálkem, kterému patří veliké poděkování, stejně pak také sponzorům, bez nichž by se závod neobešel.

Také mezi veřejností je Michálkovický kopec oblíbeným zpestřením srpnového víkendu a i přes dopravní omezení, která přináší, je hodnocen velmi pozitivně, což dokládá také vysoká návštěvnost nejen z řad michálkovických diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám