Hlavní obsah

Dalajláma, Havlová, Hejma a Ovčáček hosty populární talk-show Jana Krause v parodii Divadla Zaseto

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 9. března uvede Divadlo Zaseto ve druhé premiéře svou novou hru Shoes Jana Krause. Divadelní parodie na známou televizní show nabídne pořádnou dávku humoru, nadsázky a samozřejmě svébytného „moderátora“ se čtveřicí „vzácných hostů“ na červené sedačce.

Foto: Divadlo Zaseto

Jindřich Kopáček coby Jan Kraus ve své shoes vyzpovídá Ondřeje Hejmu, Dalajlámu, Dagmar Havlovou a Jiřího Ovčáčka.

Článek

„Inscenace Shoes Jana Krause vznikala postupným, přirozeným způsobem. Postupně se ke mně dostávaly první rekvizity typu košile Ondřeje Hejmy či tibetské roucho a také jsem si začínal více všímat podoby některých našich členů s českými osobnostmi. Až z toho vznikla zajímavá čtveřice Hejma, Havlová, Dalajláma a Ovčáček. Jde čistě o parodii na veřejnosti známou večerní talk-show a naším cílem jednoduše je, aby se diváci během celého večera bavili,“ vysvětlil scénárista a producent Divadla Zaseto Martin Procházka.

Divadlo Zaseto sdružuje profesionální a poloprofesionální umělce. Zaměřuje se na originální autorskou tvorbu s cílem oslovit diváka moderním a současným humorem. Ačkoliv se divadlo soustřeďuje speciálně na komedie, je uvnitř každé inscenace aktuální odkaz na problematiku lidského života a dekadence obecných společenských jevů. Divadlo se záměrně nevyhýbá kontroverzním tématům a s nadsázkou poukazuje na skutečnou podstatu mezilidských vztahů.

„V inscenaci uvidíte v mém podání Ondřeje Hejmu a Dalajlámu, dále Hanu Kostrhúnovou v roli Dagmar Havlové, Ondřeje Cimpla jako Jiřího Ovčáčka a Lenu Ondráčkovou jako překladatelku z tibetštiny. Zodpovídat se budeme Jindřichu Kopáčkovi coby moderátorovi Janu Krausovi. Pokud máte rádi nekonvenční kusy, leckdy až absurdní humor a velkou dávku nadsázky, nenechte si ujít jedno z našich představení,“ dodal Martin Procházka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám