Hlavní obsah

Čtvrtý ročník Ekosoutěže ve sběru papíru a dalších odpadů dopadl na výbornou

Novinky, Kristýna Přikrylová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes 460 tun papíru, 7,5 tun vysloužilých elektrospotřebičů a 9 tun železného a kovového odpadu se podařilo vysbírat základním a mateřským školám ve Zlínském kraji zapojených do Ekosoutěže.

Foto: Kristýna Přikrylová

Děti váží přinesený papír společně se zaměstnancem Sběrných surovin UH.

Článek

Velká soutěž ve sběru papíru, elektrozařízení, železa a kovů a dalších odpadů s Rudou Sběrňáčkem pokračovala i ve školním roce 2013/2014. Soutěž organizovala společnost Sběrné suroviny UH, s.r.o., největší zpracovatel odpadového papíru ve Zlínském kraji ve spolupráci s partnery (EKO zboží, Napajedelské stavby, Image up, Novadida, Lethost, Kiss Publikum a TV Slovácko), kteří poskytli dárky pro soutěžící.

Letošního ročníku se zúčastnilo 50 základních a mateřských škol z Uherskohradišťska, Uherskobrodska, Zlínska a Hodonínska. Od loňského září až téměř do konce školního roku žáci, rodiče a pracovníci škol společnými silami sesbírali přes 460 tun papíru, 7,5 tuny vysloužilých elektrospotřebičů a téměř 9 tun železného a kovového odpadu. 

Absolutním vítězem v množství papíru je Základní škola ve Starém Městě, která pokořila hranici 53 tun. Tohoto množství škola dosáhla také díky své velikosti a vysokému počtu dětí.

Aby byl žebříček spravedlivý, zavedli jsme i kategorii přepočtu na jednoho žáka. V této kategorii zvítězila Základní škola Kněžpole s 285 kg papíru na jednoho žáka. V dalších dvou kategoriích – v množství elektroodpadu a železa a kovů – vyhrála Základní škola Ludkovice. Vítězové byli odměnění finanční prémií a hodnotnými dárky od partnerů. 

Poděkování patří žákům, jejich rodičům a učitelům zúčastněných škol za spolupráci a podporu při motivaci dětí ve sběru odpadového papíru, jehož další zpracování pomůže odlehčit životnímu prostředí v našem okolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám