Hlavní obsah

Čtvrtý ročník Divadelního festivalu Kutná Hora je za dveřmi

Novinky, Petra Ďurčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už tento týden znovu vypukne čtvrtý ročník Divadelního festivalu Kutná Hora. Festival se koná v pátek 7. a v sobotu 8. září. Letos jej společně se spolkem Kulturní invaze spolupořádá pražské Divadlo X10.

Foto: www.kutnahorafestival.cz

Festival se koná v pátek 7. a v sobotu 8. září.

Článek

Festival zve na netradiční divadelní hry i místa: bude se odehrávat v interiérech Sedleckého pivovaru, středočeské galerii GASK, ale také přímo venku, například na Palackého náměstí.

„Těšit se můžete na připravené hry A studia Rubín i Divadla X10, odpolední představení pro děti, na improvizace, nebo světovou premiéru. Na své by si mohli přijít i milovníci netradičních míst,“ slíbila Barbora Koláčková, vedoucí marketingu Divadla X10.

Kromě pražského Divadla X10 a A Studia Rubín se diváci mohou těšit na ostravské divadlo Stará aréna, olomoucké Divadlo na cucky, nebo slovenské divadlo S.T.O.K.A. A chystá se také premiéra divadelního thrilleru Kryštofa Pavelky a Adama Skály Vampire Hunter o tajné historii Kutnohorska, „v němž bude prýštit krev a téci stříbro”, jak dodal Kryštof Pavelka.

Divadelní festival Kutná Hora založili v roce 2015 kulturní manažer Kryštof Koláček společně s enfant terrible české divadelní kritiky Vojtěchem Varyšem. Letošní ročník spolupořádá spolek Kulturní invaze společně s pražským divadlem X10.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám