Hlavní obsah

Čtrnáctiletá školačka skočila z lávky pro pěší

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pátek 27. června po sedmé hodině večerní narychlo přiletěl do Kralup záchranářský vrtulník, tentokrát pro těžce zraněnou dívku po skoku z výšky.

Foto: Martin Tlustý

Záchranářský Eurocopter EC-135 Letecké záchranné služby PČR tentokrát z Kralup zamířil na heliport pražské Fakultní nemocnice v Motole.

Článek

K události došlo na pravém břehu řeky Vltavy na straně Lobečku pouhých několik metrů od začátku lávky. Čtrnáctiletá školačka pod vlivem alkoholu zde překonala vysoké masivní modré zábradlí a z výše přibližně třetího patra skočila dolů. Dopadla prakticky hned vedle kamenité cesty vedoucí pod lávkou do místní loděnice.

Na místo pádu rychle seběhli po lávce procházející občané, kteří přivolali záchranku, která z nedaleké základny kralupských Samaritánů dorazila vzápětí. Jejich dispečeři současně aktivovali vrtulník Letecké záchranné služby Policie ČR, který po několika minutách letu z Prahy přistál v místě, kde obvykle mezi Masarykovým mostem a lávkou pro pěší hořívá na čarodějnice vatra.

Mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová k zásahu řekla: „Na místo skoku okamžitě po nahlášení zamířil lékař s vozem rendez-vous. Na místě zjistil, že dívka po pádu utrpěla středně těžká zranění se zlomeninou nohy. Pacientka byla po ošetření transportována vrtulníkem do pražské Fakultní nemocnice v Motole. Krevní rozbor již nezvratně prokázal, že nezletilá pacientka byla v době skoku pod vlivem alkoholu,” uvedla mluvčí.

Na místě skoku z lávky spolu se záchranáři zasahovali rovněž policisté vzápětí posílení o kriminalisty. Ty mj. velmi zajímá, kdo skokance během pátečního odpoledne podal alkoholické nápoje.

Svědkové z předmostí na straně Lobečku se zmiňují zejména o tom, že mezi pátečním polednem a večerem se kolem tůně pod školkou pohybovalo několik velmi hlučných dětských skupinek, z nichž některé se chovaly velmi vyzývavě. Ve skupinkách prý nechyběly ani dívky.

Další občané se zmínili o tom, že rovněž v pátek odpoledne byli nuceni přivolat hlídku Městské policie Kralupy, protože rozdovádění mládenci, opět zřejmě pod vlivem alkoholu, obtěžovali nedaleko prodejny nábytku v Lobečku jinou dívku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám