Hlavní obsah

Čtenářskou soutěž Lovci perel vyhrál Jakub Janiš

Novinky, Jiří Smutný

V Městské knihovně Rajhrad se ve čtvrtek 22. června konalo slavnostní vyhodnocení 3. ročníku soutěže na podporu dětského čtenářství Lovci perel. Zúčastnilo se jí celkem 41 soutěžících, kteří ulovili celkem 379 perel. Překvapivě byli tentokrát aktivnější chlapci.

Foto: Jiří Smutný

Lada Hamerníková vítá veřejnost

Článek

Setkání v knihovně zahájila její vedoucí Lada Hamerníková. Na úvod pozvala pracovníka Státního okresního archivu Brno-venkov se sídlem v Rajhradě Lea Durce, aby přítomným přiblížil pověst o rajhradském duchovi z roku 1678.

Hudební vložku obstarala sedmičlenná rajhradská žákovská skupina Šrek. Představila se písní Ještě jedno kafe, známou z repertoáru Roberta Křesťana. Přidali i folkovou píseň Nádraží.

Vyhodnocení čtenářské soutěže provedli Lada Hamerníková, starosta Rajhradu František Ondráček a místostarostka Magda Mlejnková. První cena byl jako obvykle dort. Získal ji Jakub Janiš, který za školní rok přečetl 57 knih.

Druhý Adam Souček zdolal 43 knih a na 3. místě skončili současně Lukáš a Stela Bezačinských, oba přečetli 36 knih. Lukáš se Stelou vyhráli i kategorii rodinných týmů se ziskem 72 perel.

Reklama

Výběr článků

Načítám