Článek
Netradiční gastronomické pochoutky mohli o víkendu okusit všichni návštěvníci nákupní galerie Šantovka. Olomouc již potřetí hostila populární Čokoládový festival.
Ke koupi byly nejenom klasické cukrovinky, ale i mnohem netradičnější pamlsky. K těm tradičním patřily pralinky, tabulky čokolády s nejrůznějšími příchutěmi, makronky, horká čokoláda, ovoce s čokoládou a čokoládová fontána. Již méně obvyklé pak bylo třeba čokoládové suši, čokoládový kebab, čokoládová vata, čokoládové pivo nebo jablko v karamelu.
O netradiční kulinářské umění se postarali mistři kuchařského řemesla při exhibičních vystoupeních. Připravovali například tvarůžky s čokoládou a švestkami nebo drůbeží paštiku s bílou čokoládou a brusinkami.
Pro menší návštěvníky byly připraveny výtvarné dílničky, kde se jako hlavní ingredience používala právě čokoláda. Dospělí se zase mohli poučit u informačních tabulích, kde se jaké čokoládové boby vyskytují a jaká je historie čokolády. Dočíst jsme se zde ale mohli i o blahodárných účincích čokolády na naše zdraví. Doprovodný program nabídl vystoupení tanečníků nebo pěvecká čísla.