Hlavní obsah

Čokoládové centrum hanácké metropole přitáhlo po roce davy milovníků sladké pochoutky

Novinky, Petr Juřica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čokoládový kebab, suši nebo pralinky. Olomoucká Šantovka opět po roce hostila oblíbený Čokofest. Ten se v hanácké metropoli konal od pátku 10. do neděle 12. února.

Foto: Petr Juřica

Čokoládová fontána

Článek

Netradiční gastronomické pochoutky mohli o víkendu okusit všichni návštěvníci nákupní galerie Šantovka. Olomouc již potřetí hostila populární Čokoládový festival.

Ke koupi byly nejenom klasické cukrovinky, ale i mnohem netradičnější pamlsky. K těm tradičním patřily pralinky, tabulky čokolády s nejrůznějšími příchutěmi, makronky, horká čokoláda, ovoce s čokoládou a čokoládová fontána. Již méně obvyklé pak bylo třeba čokoládové suši, čokoládový kebab, čokoládová vata, čokoládové pivo nebo jablko v karamelu.

O netradiční kulinářské umění se postarali mistři kuchařského řemesla při exhibičních vystoupeních. Připravovali například tvarůžky s čokoládou a švestkami nebo drůbeží paštiku s bílou čokoládou a brusinkami.

Pro menší návštěvníky byly připraveny výtvarné dílničky, kde se jako hlavní ingredience používala právě čokoláda. Dospělí se zase mohli poučit u informačních tabulích, kde se jaké čokoládové boby vyskytují a jaká je historie čokolády. Dočíst jsme se zde ale mohli i o blahodárných účincích čokolády na naše zdraví. Doprovodný program nabídl vystoupení tanečníků nebo pěvecká čísla. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám