Hlavní obsah

Čokoládová tretra, radost pro děti, rodiče i pro špičkové atlety

Novinky, Josef Zajíc

Unikátní atletický běžecký seriál pro děti letos navštíví 22 českých měst, včetně slovenských Košic. Začne 11. dubna v Brně a skončí finálovým závodem na Zlaté tretře 28. června. Poprvé se poběží v Českém Těšíně, Kroměříži, Otrokovicích a Vsetíně.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 7.4.2017 Čokoládová tretra. Ilustrační foto.

Článek

Čokoládová tretra má svoji bohatou historii. Kořeny jsou v Ostravě. Již pět let se koná v další městech v České republice.

Čokoládové běhání je otevřená soutěž pro děti od 0 do 11 let z řad široké veřejnosti. Patronem je trojnásobný olympijský vítěz, trojnásobný mistr světa a světový rekordman, legenda světové atletiky Jan Železný.

Novinkou je i rozšíření projektu do slovenských Košic. I tamní děti se poperou o možnost závodit před tradičně plným Městským stadionem Ostrava na prestižním mítinku Zlatá tretra Ostrava.

"V Ostravě na Zlaté tretře jsem sám závodil. To, že pořádáme dětské závody, které přímo navazují na tento světový mítink, je úžasné. Je to obrovská podpora atletiky obecně. Dokáže oslovit i tu část veřejnosti, kam oddíly běžně nedosáhnou," řekl bronzový medailista z mistrovství světa v běhu na 110 m překážek Igor Kováč, který je zároveň ambasadorem prvního slovenského závodu Čokoládové tretry.

"Od letošního roku bude uspořádáno semifinále a vyhlášení absolutních vítězů v rámci oficiálního slavnostního zahájení Zlaté tretry. V roce 2016 s Čokoládovou tretrou sportovalo více než 8000 dětí. Očekávaný počet účastníků v letošním roce je až 10 000 dětí. Na každý závod tradičně dohlíží některá z českých nebo slovenských atletických hvězd. I letos dětem přijde fandit například Roman Šebrle, Imrich Bugár, Denisa Rosolová, Šárka Kašpárková a mnozí další," informovala Šárka Mokrá, manažerka projektu.

Seriál závodů Čokoládové tretry v České republice po svém startu  letos 11. dubna v Brně postupně navštíví Hranice, Frýdek-Místek, Kroměříž, Karvinou, Bohumín, Uherské Hradiště, Vsetín, Opavu, Zlín, Olomouc, Otrokovice, Třinec, Znojmo, Havířov, Břeclav, Šumperk, Český Těšín, Výškov, Prostějov, Ostravu. Semifinále se bude konat 27. června v Ostravě a o den později 28. června se uskuteční finále v Ostravě na Zlaté tetře.

Reklama

Výběr článků

Načítám