Hlavní obsah

Čok, Balage, Roškaňuk a Hönig: legendární čtveřice Nová Růže vystoupí v pražské Malostranské besedě

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Růže se v roce 2014 vrátila po dlouhých 22 letech na scénu a od té doby ji její fanoušci mohou příležitostně opět vídat na koncertech v původní sestavě. Ve středu 23. března od půl deváté večer se rockové legendy dočkají pražští příznivci v Malostranské besedě.

Foto: Malostranská beseda
Článek

„Je až neuvěřitelné, že se kapela po 22 letech vrátí v původní sestavě, že jí to stále skvěle hraje a že i tři desítky let staré písně pořád fungují. Hrají s obrovskou energií a nasazením, prokazují svou hráčskou hravost a umění a jednoduše si koncerty užívají. A fanoušci s nimi. I po tolika letech jsou prostě supergroup, jak byli v devadesátých letech označováni,” uvedl šéf produkce Malostranské besedy David Dvořák. 

Nová Růže vznikla v roce 1988 z popudu zpěváka a kytaristy Viléma Čoka a klávesisty a zpěváka Oty Balageho. Kapelu dále doplnili kytarista Petr Roškaňuk a bubeník František Hönig. Formace ovlivněná doznívající českou novou vlnou a novými trendy přelomu 80. a 90. let byla již od začátku médii nazývána jako supergroup, jelikož jednotliví členové působili v tehdy populárních kapelách Pražský výběr, Tango, Zikkurat nebo Žlutý pes. Vydali dvě alba Nová růže a Nová růže 91. V roce 1992 se rozpadli.  

„Nová Růže vždycky v hudbě mísila to, co měli rádi její jednotliví členové. Stylem by se tedy dali zařadit jako crossover s prvky punku, rocku, metalu, new wave, popu i bluesrocku. Také jejich nynější koncerty sázejí na hudební rozmanitost a těšit se můžete na hity jako Kariéra, Antisovět, Tajnej plán, Anděl fantazie, Kebule či Rocková tráva. Vstupenky na tento výjimečný zážitek seženete za 250 korun,” dodal Dvořák.  

Reklama

Výběr článků

Načítám