Hlavní obsah

Co ještě letos na Provázku možno objednat, vidět a prožít

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce jsou téměř už za dveřmi, v brněnském Divadle husa na provázku však na návštěvníky čeká ještě řada představení, která navodí správnou vánoční atmosféru a náladu.

Foto: Předplatné - plakát DHNP
Článek

Nejprve je však třeba upozornit na již tradiční Vánoční předplatné. Zahrnuje čtyři inscenace a k tomu jeden bonusový večer. Mezi tituly najdeme ty z nejlepších, diváky hojně navštěvované, oblíbené.

Novinkou a magnetem by měl být podle Alfreda Jarryho Ubu králem: Svoboda! v režii Vladimíra Morávka, s Miroslavem Donutilem v hlavní roli. Hru Jiřího Pokorného Sever, Jih, Východ, Západ bude režírovat Michal Dočekal.

Strašlivá proměna měšťana v kozla a jeho následná záhuba skrze hrozný pád a Lásky jedné plavovlásky – plavovlásky jedné lásky jsou inscenacemi v režii Vladimíra Morávka. Druhá z této dvojice bude součástí festivalu "Provázek na hrad" pod širým nebem na Špilberku. Bonusem se stane 50x o lásce – koncert nejslavnějších provázkovských písniček.

Ještě letos možno zhlédnout krásnou hru Jana Antonína Pitínského Betlém (18. a 22. 12.). Věčnou, stále jarou a přitažlivou Babičku v podání legendárního Jiřího Pechy ve dnech 20. a 21. 12. Ještě předtím, 19. prosince: Jablkoň (Velká Jablkoň a Půljablkoň na tradičním vánočním koncertu pokřtí nové CD: Jablkoň – vykolejená. Svět pěkně po jablkoňsku, vmíchaný a uložený do třinácti písní.)

V neděli 18. prosince před pěti lety zemřel Václav Havel, který měl k Divadlu Husa na provázku přátelský vztah, rád sem jezdil, hrály se tu jeho hry, odehrály i premiéry. Na jeho počest a připomenutí se bude pořádat Havlovský večírek.

I když Vánoce již jsou za dveřmi, je toho hodně, co ještě letos možno na Provázku vidět a prožít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám