Hlavní obsah

Cizinec ohrožoval terénním autem návštěvníky vesnické zábavy

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V policejní cele a bez řidičského průkazu skončil v noci ze soboty na neděli 16. července čtyřiadvacetiletý, zřejmě opilý cizinec ze sousedního státu.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„V obci nedaleko Valašských Klobouk na Zlínsku totiž najížděl terénním vozidlem do bavících se mladých lidí. Nikomu z nich se naštěstí nic nestalo. Výtržníkovi hrozí nejen zákaz řízení a několikatisícová pokuta, ale v případě odsouzení také dvouletý pobyt za mřížemi,“ sdělila v úterý 18. července policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zábava v obci poblíž Valašských Klobouk v noci na neděli probíhala naprosto obvykle do té doby, než se tam objevil mladík s terénním vozem, který byl podle svědků zjevně opilý. Nejprve hlasitě vytáčel motor auta, poté se s ním opakovaně rozjížděl proti stojícím skupinkám lidí. Přestože ho přítomní upozorňovali na to, že může někoho zranit, v najíždění pokračoval. Po příjezdu policejní hlídky odmítl dechovou zkoušku i test na přítomnost drog.

„Policisté mladíkovi zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu, poté ho zajistili a umístili do policejní cely. Následující den mu i přesto, že se odmítl k věci vyjádřit, sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu výtržnictví. Navíc ho ještě v rámci správního řízení čeká až dvouletý zákaz řízení motorových vozidel a až padesátitisícová pokuta za odmítnutí testů na přítomnost návykových látek,“ řekla k sobotnímu nočnímu řádění mladého cizince policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám