Hlavní obsah

Cizinci se báli, že jim chce taxikář ublížit, sebrali mu proto vůz

• Aktualizováno
Novinky, Milan Haluška

Tři cizinci nasedli ve středu 27. března do jednoho taxíku v Praze a chtěli odvézt k hotelu v Praze 8. Taxikář však nazpaměť neznal cestu k hotelu, často proto telefonoval a snažil se na benzínové stanici sehnat mapu. Cizinci se báli, že jim chce taxikář ublížit a ukradli mu vůz.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Do taxíku nastoupil starší muž se ženou a patnáctiletá dívka. Všichni byli cizinci. Když taxikář vystoupil v Liberecké ulici na benzínové stanici a chtěl zajít pro mapu, žena se chopila volantu a začala ujíždět. Cizinci se totiž báli, že jim chce taxikář ublížit.

Taxikář neváhal a vše oznámil na policii prostřednictvím tísňové linky. Jako první na místo dorazila hlídka Pohotovostní motorizované jednotky, která oznámila celou věc další hlídce. Ta vyjela k hotelu, kam chtěli původně cizinci odvézt. Před hotelem hlídka opravdu nalezla tři osoby odpovídající popisu. Policisté zjistili, že jsou tito lidé opravdu v hotelu ubytováni. Hlídka z čerpací stanice už mezitím nalezla ukradený taxík, a to nedaleko od hotelu. Vozidlo mělo klíče v zapalování, všechny dveře byly otevřeny.

Ukradený vůz policisté zajistili, policejní hlídka následně dojela do hotelu společně s řidičem taxislužby, který identifikoval všechny tři cestující. Starší žena se následně přiznala, že vozidlo řídila.

Všechny tři osoby převezli policisté na místní oddělení Libeň, kde byly sepsány výpovědi všech zúčastněných.

"Šetřením bylo zjištěno, že žena vůz taxislužby odcizila pouze proto, že se bála, že chce jí a jejím blízkým řidič taxíku ublížit. V celé věci tak nepadne žádné obvinění," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám