Hlavní obsah

Císařovna Sissi po roce opět na zámku Stránov

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tuto sobotu poctí svou návštěvou zámek Stránov u Mladé Boleslavi sama krásná císařovna Sissi se svým manželem Františkem Josefem.

Foto: Veronika Nechvátalová
Článek

Alžběta Amálie Evženie (24. prosince 1837, Mnichov – 10. září 1898, Ženeva), známá pod přezdívkou Sissi, byla bavorská princezna z rodu Wittelsbachů a po svém sňatku s Františkem Josefem rakouská císařovna, korunovaná maďarská královna a předposlední česká královna.

A právě ona bude hlavním hostem zámeckého nádvoří a parku, kde bude připraven na počest její krásy bohatý doprovodný program. Na své si přijdou jak děti, které budou moci během celého dne soutěžit a sbírat razítka do hrací kartičky, jenž bude slosována o dárky, tak i zájemci o historii a zábavu. Ochutnávat se budou speciality té doby. Popíjet se bude víno z Vinotéky pana Zakonova, naučíte se tančit v rytmu starých časů. K vidění budou vypečené vynálezy doby Járy Cimrmana a mnoho dalších vtipných vsuvek.

Nebude chybět ukázka výcviku c. a k. armády, jakož přehlídka uniforem. Božská Sissi bude se svým chotěm přivítána na nádvoří zámku Stránov úderem jedenácté hodiny dopolední a bavit se s ní můžete během celého dne až do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám