Hlavní obsah

Cirkus LeGrando s Pérem za kloboukem na štacích

Novinky, Lenka Durďáková

Hry, pohyb, napětí a zábavu přináší během červencových představení na Baťův kanál Cirkus Le Grando s kapelou Péro za kloboukem. Během plavby na divadelní veselé bárce Pierot zahrají pro diváky na přístavech ve Veselí nad Moravou, slovenské Skalici, Starém Městě v zašívárně U Osla a ve Spytihněvi.

Foto: Cirque du canal

Cirque du Canal

Článek

Historie divadelních představení na Baťově kanále sahá až do roku 2004, kdy se vůbec poprvé odehrálo divadelní představení na vodě ve spolupráci a aktéry Cirkusu LeGrando ve Veselí nad Moravou.

„Poté je na několik let vystřídalo Brněnské divadlo V 7 a půl a od loňského roku navazuje na původní projekt spolupráce,” vzpomíná na divadelní začátky na Baťově kanále Stanislav Hampala, provozovatel divadelní lodi Pierot, se kterou umělci brázdí vody řeky Moravy a Baťova kanálu.

„S autorským experimentem mladých cirkusových trenérů LeGrando spolupracujeme letos již podruhé a pro diváky je svým originálním pojetím a propojením s kapelou Péro za kloboukem představení nesmírně divácky atraktivní,” dodává Michal Hampala, provozovatel zašívárny U Osla, jednoho z míst, kde se jedno ze čtyř představení letos bude odehrávat.  

Konrad Heczko, mluvčí Cirkus LeGrando a jeden z organizátorů celé akce popisuje neopakovatelnou atmosféru, kterou představení odehrávaná přímo na lodi s sebou nesou: „Spojení divadelní lodi se střešním pódiem, pomalá plavba touto vodní cestou, přístavy, mosty, plavební komory, večerní hraní divadla pro diváky sedící na břehu… Prostě romantika jako blázen…“

Představení „Commedie de LeGrace“ hraje lužánecký Cirkus LeGrando vždy ve 20.30 v těchto přístavech:

Úterý 4. 7. – Veselí nad Moravou

Středa 5. 7. – Skalica

Čtvrtek 6. 7. – Staré město, U Osla

Pátek 7. 7. – Spytihněv

Těšit se můžete žonglování, vzdušnou akrobacii, chůzi po laně, rola bola, kouzla a iluzionistiku, žonglování diabolo a živou kapelu.

Reklama

Výběr článků

Načítám