Hlavní obsah

Chodské tance a plzeňské pivo představili zástupci Plzeňského kraje v Itálii

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský kraj se představil v italském Trentu. Ve spolupráci s etnografickým muzeem v San Michele all Adige se zde prezentoval v reprezentativních prostorách italského hradu Castello di Buonconsiglio.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Náměstek hejtmana Jiří Struček se setkal v Trentu i se starostou Vale di Ledro a zástupci česko-italského "Spolku přátel Ledra".

Článek

Plzeňský kraj pořádá každoročně v různých evropských městech prezentační akce zaměřené na podporu turismu. V Itálii se již s velkým úspěchem v minulých letech podobné akce uskutečnily v Římě, Bergamu a Milánu. Tentokrát padla volba na oblast Trentino, a to nejen z důvodů geografické blízkosti, ale i rozvinutých kulturních a historických vazeb.

V reprezentativních prostorách hradu Castello di Buonconsiglio v Trentu představili zástupci Plzeňského kraje formou interaktivní prezentace top nabídku regionu, do které neodmyslitelně patří i Chodsko, oblast se stále živým folklórem.

Program nabídl ukázky chodských písní a tanců včetně tradičních hudebních nástrojů. Akce byla spojena s ochutnávkou krajových specialit - koláčů, zelných placek a utopenců servírovaných na chodské tradiční keramice. Přítomní mohli ochutnat pivo z Plzeňského Prazdroje a produkty z Bohemia Sektu.

Náměstek hejtmana Jiří Struček se setkal v Trentu i se starostou Vale di Ledro a zástupci česko-italského Spolku přátel Ledra. Ti se podíleli na nedávné výstavě v Muzeu Chodska v Domažlicích dokumentující evakuaci civilního obyvatelstva v období 1. světové války do Čech, mimo jiné i do oblasti Plzeňského kraje.

"Akce byla připravena ve spolupráci s etnografickým muzeem v San Michele all Adige a zahraničním zastoupením agentury CzechTourism v Miláně. Setkala se s velkým ohlasem, což dokládá účast téměř sto zástupců z řad médií, cestovních kanceláří, touroperátorů a odborné veřejnosti. Úspěšnost prezentace a zájem médií potvrdil i monitoring tisku zaslaný italskými partnery," uvedl náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jiří Struček.

Reklama

Výběr článků

Načítám