Hlavní obsah

Chodovská tretra ve znamení splněných limitů na světové i evropské šampionáty

Novinky, Miloš Volek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 22. ročník Chodovské tretry, který se konal 4. května v Chodově na Sokolovsku, přinesl fandům atletiky vynikající výkony a několik splněných limitů pro světové či evropské šampionáty.

Foto: Miloš Volek

Do Chodova si našli i letos cestu přední čeští vrhači, aby se na zdejším kruhu pokoušeli splnit limity na evropská a světová klání.

Článek

Největší atletický mítink v Karlovarském kraji potvrdil svou pověst. Na chodovském stadiónu opět padaly limity na mistrovství světa a Evropy. V pořadí již 22. ročník Chodovské tretry se tak zařadil mezi opravdu vydařené závody.

Chodovská tretra, podpořená granty města Chodov a Karlovarského kraje, zaznamenala 6 limitů na vrcholné evropské a světové šampionáty - koule: Martin Stašek (VSK Universita Brno) 20,98 m – nový rekord mítinku a splněný limit na srpnové MS v Moskvě, Martin Novák (AK Olomouc) 18,99 a Tomáš Staněk 18,83 (AC Sparta Praha) splnili limit na ME do 22 let v Tampere, disk: Marek Bárta (SSK Vítkovice) 56,84, Jitka Kubelová (TJ Nové Město na Moravě) 57,88 (MEJ v Rieti), 5000 m: Anežka Drahotová (Universitní sportovní klub Praha) 16:47,24.

Během závodů padaly také nové rekordy samotného mítinku - 100 m: Lucie Koudelová (AK Olymp Brno) 12,28, 300 m: Jan Jirka (ASK Slavia Praha) 33,66, koule: Martin Stašek (VSK Universita Brno) 20,98.

Výkony řady závodníků jsou nejlepšími výkony roku v ČR. Výkon Martina Staška v kouli patří k deseti nejlepším výkonům na světě v letošním roce. 

Z chodovských závodníků předvedl nejlepší výkon juniorský mistr ČR v kouli Tomáš Skála, který dosáhl výkonu 16,71 – 1. místo v tabulkách ČR 2013. Kvalitním výkonem se po zranění a operaci vrátil do výškařského sektoru Robert Daňhel - skočil 190 cm.

Ozdobou mítinku byl tradiční běh nejmenších dětí s rodiči na 100metrové trati. Oživením byla účast skupiny závodníků z Německa – SV Brausbedra.

Kompletní výsledky závodů najdete www.atletika.cz

O mítinku a splněných limitech se píše na webu ČAS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám