Hlavní obsah

Chlapec nalezl použitou injekční stříkačku, poranil se on i babička

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Nalezenou použitou injekční stříkačkou s jehlou se v sobotu 1. dubna píchl sedmiletý chlapec ve zlínské městské části Malenovice. Stříkačku donesl domů, kde se o ni poranila i jeho dvaašedesátiletá babička. Oba skončili v nemocnici.

Foto: Městská policie Zlín

Varovný letáček.

Článek

„Krátce před druhou hodinou odpolední v sobotu přijalo stálé operační centrum zlínské městské policie oznámení od maminky sedmiletého chlapce, že nalezl venku injekční stříkačku s jehlou, kterou se píchl a doma se o ni zranila i jeho babička. Na místo ihned vyjela hlídka Městské policie Zlín, která stříkačku i s jehlou uložila do kontejneru na biologický odpad a zraněné osoby doprovodila k ošetření na úrazovou ambulanci krajské nemocnice. Strážníci prověřili okolí místa nálezu, ale žádný další infekční materiál zde již nenašli,“ uvedl zástupce ředitele Městské police Zlín Pavel Janík.

Městská policie Zlín v této souvislosti znovu velmi důrazně apeluje na všechny rodiče a další rodinné příslušníky, aby své děti poučili o nutnosti nebrat do rukou žádné infekční předměty a v případě jejich nálezu se bezodkladně obrátili na linku 156.

„V rámci programů prevence kriminality věnujeme značnou pozornost problematice odhozených injekčních stříkaček a jehel. Strážníci dětem už od mateřských škol vysvětlují nebezpečí, které tyto předměty představují a interaktivní formou je seznamují se správným postupem,“ zdůraznil Pavel Janík.

V přespříštím týdnu se Městská policie Zlín také zapojí do celorepublikové akce Jehla. V úterý 18. dubna spojí síly strážníci z 28 měst a obcí České republiky a pokusí se s přicházejícím jarem vyčistit svá města od nebezpečného infekčního materiálu po narkomanech.

Reklama

Výběr článků

Načítám