Hlavní obsah

Charitativní workshop pomůže Komunitnímu centru Kavárnička

Novinky, Lenka Žáčková

Spolek Integrace 3P uspořádal 1. března v Hilton Prague Old Town společně se svými partnery charitativní workshop ve prospěch svých projektů, které bude realizovat v Komunitním centru Kavárnička v Rybné ulici v Praze.

Foto: Lenka Žáčková

Míša Dolinová si s pavlínou Senič nechaly poradit od malíře Petera Herela

Článek

Smysluplně strávený čas známých osobností a lidí ze spolku Integrace 3P a jeho příznivců měl jedinečnou atmosféru. Není ani pochyb o tom, že byla legrace a všichni si to užili, což je na první pohled patrné i z fotografií. Odborného dohledu se ujal Peter Herel, světem jdoucí malíř a Pavlína Gardianová, něžná surrealistka.

Až z Bratislavy přijela herečka Anička Šišková, která se spojila s choreografkou a herečkou Andreou Strakovou a společně se nechaly inspirovat folklorními motivy. Operní pěvkyně Pavlína Senič sice přišla s hlavou plnou nápadů, ale nakonec jaksi zůstala u svého, židličku pomalovala totiž notami. To Míša Dolinová pro změnu nakreslila na židličku kočku, která sice odpočívá, která by si mohla chytit myšku, kterou neopomněla přikreslit.

Herečka Petra Špindlerová, která miluje indickou kulturu, jógu, cestování a také rychlou jízdu autem na místě vytvořila dvojici se svojí spolužačkou z konzervatoře, zpěvačkou a herečkou Dášou Herzánovou. Ta se v současné době věnuje náročnějšímu repertoáru, ale nejvíce inklinuje k jazzu. Společně odmítaly zásahy odborného garanta Petera Herela a s úsměvem mu vždy říkaly, že jim to jen kazí.

Jeden z nejznámějších českých floristů Pavel Hruška ještě v přípravné fázi říkal, že určitě nebude malovat žádné kytičky, protože se to od něj očekává. Můžete všichni hádat, co se nakonec na žluté židličce objevilo. Ano, kytičky. To Ollie Roučková, závodnice na čtyřkolce, která svůj první titul vlastně sebrala mužům, a to v Mezinárodním Mistrovství Cross Country v ČR i Německu tvrdila, že má s malováním trochu problém, ale i její židlička vypadá skvěle.

Z Plzně přijel workshop podpořit moderátor Petr Jančařík, který sice přijel pozdě, ale na první pohled ho zaujala židlička Petry Špindlerové a Dáši Herzánové, tak se s ní alespoň fotil a nic nedbal slov obou žen, že se chlubí cizím peřím. Štětce se chopil také Tomáš Pik, který díky filmu Miluj mě, jestli to dokážeš otevřel téma sexuality handicapovaných lidí.

Workshopu se zúčastnila celá řada zajímavých lidí, mezi kterými nechyběla například Mgr. Jana Zavadilová, která se už 20 let intenzivně věnuje seniorům a problematice zdravotně postižených. S nadšením se válečků a štětců také chopili zástupci a zaměstnanci hostitele Hilton Prague Old Town. Židličky spolku Integrace 3P věnovala Ekofarma Javorník Štítná a dárky pro účastníky věnovala společnost Plastia s.r.o., květiny pro dámy pocházely z ateliéru Hruskadesign. Partnerům byl spolkem vyjádřen na místě velký dík.

Dražba židliček proběhne 8. dubna v Hilton Prague Old Town. Licitátorem bude skvělý Karel Voříšek. Výtěžek bude spolkem Integrace 3P použit na realizaci projektů: Spojte se s rodinou na dálku, jehož patronkou je Pavlína Senič, Ženy nestárnou, ale vyzrávají, kterého se ujala Anička Šišková s Andreou Strakovou a ve prospěch projektu Včasný záchyt Alzheimerovy nemoci – kvalitnější cesta životem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám