Hlavní obsah

Českobudějovické Piaristické náměstí po roce rozehraje jazzová hudba

Novinky, Jiří Grauer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní Jihočeský jazzový festival ČEZ 2015 na dva dny obsadí českobudějovické Piaristické náměstí - stane se tak 14. a 15. srpna. O den dřív startuje festival v Třeboni.

Foto: archiv kapely

incognito 2015

Článek

Po páté v řadě, vždy v polovině srpna, zažijí České Budějovice a třeboňské náměstí sérii jazzových koncertů

Tváří letošní ho festivalu je kapela, kterou milovala a stále miluje velká řada lidí nejen ze střední generace. Britský band Incognito, pohybující se na podiích 31 let, do Budějovic veze plnou verzi kapely s jedenácti muzikanty a programem Amplified Soul Tour 2015. Plnokrevná muzika, jejíž covery zkouší i některé budějovické kapely, zahraje v jižních Čechách poprvé.

Ale Incognito není jediná kapela, která stojí z festivalu za povšimnutí. CBC Big Band složený s profesionálních jazzmanů nemá v Čechách konkurenci. V minulosti doprovázel Artura Sandovala či Jamese Morissona na Krumlovském hudebním festivalu. Hostem big bandu na festivalu bude Josef Vejvoda, skladatel a bubeník, který letos slaví 70. výročí.  

Dva rozdílné přístupy latin jazzu představí Yvonne Sanchez s festivalovou verzí kapely  a jemná Zeurítia s intimním zvukem jazzového kvartetu vynikajícího kytaristy Libora Šmoldase.

A nejlepší zpráva na konec. Celý open air festival je zdarma, jen sobota 15. srpna s hlavním koncertem Incognito je zpoplatněna symbolickým vstupným 150 Kč.

Aby diváci, kterým open air koncerty nestačí, měli kde pokračovat, v pátek i v sobotu v budějovickém  jazzband blues klubu Highway 61 proběhnou afterparty s živou hudbou. A jako každý rok, budou stát opět za návštěvu.

Program:

13. 8. Třeboň, Masarykovo nám. 17:30

Yvonne Sanchez Band (CZ/CUB) - Latin jazz a soul v podání fenomenálního hlasu polsko - kubánské zpěvačky a kapely  ve festivalovém obsazení.

Black Buřiňos (Týniště nad Ohří) - dixie

String Five (Č. Budějovice) – jazzrock

14. 8. České Budějovice, Piaristické nám. 17:00

CBS Big Band & Josef Vejvoda  - Profesionální bigband složený z předních českých

Bobesh & Selina Kiosz & Jiří Halada (CZ/D) – smooth

Pampalini funky jam (Č. Budějovice) - funky

22:00 Afterparty v klubu Highway 61 –The Brew (UK) - Formace oceněná v letech 2006/07 časopisem Rock & Roll jako nejlepší bluesrocková kapela Anglie

15. 8. České Budějovice, Piaristické nám. 17:00

Incognito (UK) - Amplified Soul Tour 2015 - Legendární 11členná kapela míchající ve své tvorbě jazz, soul a funk.

Zeuritía (CZ/SK) – latin jazz,  kvarteto kytaristy Libora Šmoldase s frontmankou Zeuritíou.

Výborný trio (Č. Budějovice ) – nová budějovická funky jazz formace

22:00 afterparty v klubu Highway 61 s kapelou Štěpán Markovič South Bohemia All Stars Band - každoroční festivalová jam session

Reklama

Výběr článků

Načítám