Hlavní obsah

České Budějovice budou doma bojovat o dvě korfbalová zlata

Novinky, Jan Pařík

Prohráli, přesto získali to, pro co přijeli. Korfbalisté rezervy Českých Budějovic v dohrávce prvního kola první ligy sice v Brně padli 12:19, přesto si zajistili finálovou účast.

Článek

Na jih Moravy totiž nepřijel Náchod a kontumace stačila Jihočechům k předskočení dosud druhého Kolína. Potřebovali k tomu právě jednu výhru z posledních dvou zápasů.

„Dozvěděli jsme se, že Náchod do Brna nedorazí, tak jsme nechtěli jet ani my. Jenže ze svazu přišla zpráva, že pokud s Brnem nenastoupíme, tak body nezískáme. Proto jsme nakonec k utkání vyrazili. Kvůli dopravě sice jen v sedmi lidech, ale zbytečná cesta to nebyla. Aspoň jsme si zahráli,“ podotkla českobudějovická opora Jana Pavlicová.

Budějovičtí si tak 29. dubna zahrají v domácí hale obě finále. Vedle prvoligového i to extraligové. „Otázka je, jak na tom budeme. Sestavy áčka a béčka se moc neliší. V prvoligovém finále bude také určující, v jakém složení dorazí prostějovské béčko. Už se na rozhodující den moc těšíme a dáme do toho všechno. Chceme urvat dvě domácí zlata,“ vyhlásila Pavlicová.

Brno KK B - České Budějovice KCC Sokol B  19:12

Poločas: 11:6. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Faltýnková Lenka 5, Fridrich Ondřej 5, Bušíková Zuzana 3 - Mensová Miloslava 4, Bláha Jakub 3.

Konečná tabulka po základní části:

1. Prostějov SK RG B 24 bodů

2. České Budějovice KCC Sokol B 22

3. Kolín VKC 22

4. Brno KK B 16

5. Tábor KC SPŠS 12

6. Šenov KC - ZŠ 10

7. SK Plhov Náchod 4

8. Brno KK Nový Lískovec 2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám