Hlavní obsah

Česká zemědělská univerzita v Praze pozvala na den otevřených dveří

Novinky, Petr Skála

Předposlední lednový pátek a v sobotu otevřela Česká zemědělská univerzita v Praze dveře zájemcům o studium na pěti fakultách a dvou institutech. Stovky maturantů měly možnost si na okraji Prahy ve vysokoškolském areálu po oba dny prohlédnout možná i své další působiště v pokračování studia.

Foto: Petr Skála

Gabriela a Jana z Náchodska jsou po návštěvě České zemědělské univerzity rozhodnuty.Od Jana Skaloše z Fakulty životního prostředí si vzaly přihlášku.

Článek

Na okraj Prahy se svými potomky přijeli často i jejich rodiče a někteří z nich v roli zkušených rádců, neboť zde v Praze v Suchdole také studovali.  

Lákadel k prohlížení pro nerozhodnuté maturanty nebo zájemce o dálkové studium bylo mnoho. Před budovou Institutu tropů a subtropů dokonce hrála jihoamerická folklorní skupina. Na Fakultě životního prostředí byl velký zájem o tradiční obory, jakými jsou aplikovaná ekologie, krajinné inženýrství, ale i o obory málo známé - třeba o environmentální modelování nebo o obor územní plánování, který bude nabírat uchazeče teprve podruhé.  

„Mám ze dne otevřených dveří příjemný dojem a radost, že k nám  přišli budoucí studenti ve větším počtu než loni. Ještě letos jsme měli prezentace připravené v původní budově, ale zájemci o studium již budou dělat přijímací zkoušky v nové budově Mezifakultního environmetálního centra,"  svěřil se proděkan fakulty a uznávaný vodohospodář Pavel Pech.   

Vstupní přednáška proděkana Jiří Viewegha na Fakultě lesnické a dřevařské byla vedena v lidovém tónu a zájemci o studium se při ní dozvěděli i to, že zdejší studentský trubačský kruh je zvaný k troubení i na akce pořádané českými ústavními činiteli. Na této fakultě je velký zájem o obor provoz a řízení myslivosti.  

Na nedostatek zájemců si nestěžovali ani pořadatelé prohlídek Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Technické fakulty a na ČZU největší Fakulty provozně ekonomické. 

V Suchdole jsou možnosti studovat více než šedesát oborů. Zdá se, že univerzita na zasněžených Suchdolských horách, jak jeden z návštěvníků výstižně nazval areál školy, pootevřenými dveřmi koncem ledna dokázala oslovit tuzemské maturanty cestující do metropole z různých směrů a vzdáleností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám