Hlavní obsah

Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby zazní na hradu Křivoklát

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká mše vánoční J. J. Ryby zazní v rámci víkendového adventního programu v podání pražského Smíšeného pěveckého sboru SUDOP v královském sále hradu Křivoklát. Stane se tak v sobotu 10. prosince od 15 hodin. Královský sál bude pro tuto příležitost vytopen.

Foto: COLLEGIUM FIDDLE DOLCE
Článek

Pěvecký sbor SUDOP pod vedením Dagmar Kohoutové zazpívá Českou mši vánoční J. J. Ryby ve slavnostně vánočně vyzdobeném královském sále hradu. Pěvecký sbor byl založen v roce 1981 a zpívá bez žánrového vymezení mj. právě i písně vánoční. Vánoční mše zazní na hradě Křivoklát v rámci adventního programu, který začíná v 10 a končí v 17 hodin.

V sobotu a také v neděli se návštěvníci Křivoklátu mohou setkat se skupinou Collegium Fiddle Dolce, s vystoupeními artistů, flašinetáře nebo komediantů. Otevřen bude i dobový jarmark - svá díla i řemeslo na něm předvede na 80 trhovců.

"S originálním souborem historické hudby Collegium Fiddle Dolce se projdeme obdobím Adventu i Vánoc a skončíme hudebním vinšováním do nového roku. Uslyšíte písně z dávných časů hrané nejen na loutnu, housle, fagot, rozličné flétny a perkuse, ale též na nástroje podivuhodných názvů: psalterium, dulcimer či autoharfa," uvedl Milan Benedikt Karpíšek, člen skupiny hudebníků Collegium Fiddle Dolce.

Reklama

Výběr článků

Načítám