Hlavní obsah

Červené kontejnery v Pardubickém kraji nejlépe plní obec Býšť

Novinky, Ivana Borovková

Pardubický kraj spolu s neziskově hospodařící společností ASEKOL, která organizuje celostátní systém zpětného odběru elektrozařízení, vyhlásil soutěže ve sběru starého elektra za rok 2017. Uspěly obec Slepotice a města Jablonné nad Orlicí a Přelouč, speciální cenu si pak odnesla obec Býšť.

Foto: Ivana Borovková

Ocenění za sběr elektroodpadu si odnesli zástupci vítězných obcí.

Článek

Soutěž oceňuje nejvyšší dosaženou výtěžnost sběru drobného elektra, například malých domácích spotřebičů, spotřební elektrotechniky, lékařských přístrojů či hraček, vyhlášení proběhlo v květnu letošního roku.

V kategorii obcí do 2000 obyvatel patří první místo obci Slepotice, která si odnesla šek v hodnotě 10 tisíc korun. Další kategorie obcí od 2000 do 5000 obyvatel ovládlo město Jablonné nad Orlicí, to získalo odměnu 15 tisíc korun. Mezi městy nad 5000 obyvatel zvítězila Přelouč, raduje se ze šeku na 20 tisíc.

Udělena byla i speciální cena za nejvyšší výtěžnost sběru elektra prostřednictvím červených kontejnerů (v přepočtu na obyvatele), kterou za rok 2017 získala obec Býšť. Zástupci získali finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun.

V Pardubickém kraji najdou obyvatelé již téměř 230 červených kontejnerů a jejich počet se bude do budoucna zvyšovat. Jen v loňském roce se podařilo do ulic města Pardubice rozvést dalších 33 červených stacionárních kontejnerů a v následujícím období přijdou na řadu menší města Pardubického kraje. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám