Hlavní obsah

Ceny města Šumperka za rok 2011 v rukou (nejen) nových držitelů

Novinky, Kamil Navrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny města Šumperka za rok 2011 byly předány v sobotu 14. dubna v šumperském divadle. Byly uděleny v devíti kategoriích, zastupitelé přidali ještě jednu zvláštní cenu za celoživotní přínos v oblasti sportu.

Foto: Kamil Navrátil

Mezi oceněnými je držitelka olympijské medaile i mistryně světa.

Článek

Slavnostní večer nabídl bohatý doprovodný program s evergreeny dvacátého stolení v podání herců divadla Šumperk Olgy Kaštické a Jiřího Bartoně. Vítanou vsuvkou byla i operní árie Měsíčku na nebi hlubokém v podání Nikoly Novotné. Večerem bravurně provázeli rovněž herci divadla Šumperk Vendula Nováková a Matěj Kašík. Poprvé se na udílení měli možnost podívat i zástupci veřejnosti. Mohli získat vstupenky díky zaslání návrhů na ocenění, další vstupenky bylo možné zakoupit na pokladně divadla.

„Vstupenky pro nejaktivnější navrhovatele a prodej vstupenek bychom rádi zopakovali i v příštím roce, moderování herců z Divadla Šumperk pro velký úspěch také,“ uvedla k cenám vedoucí odboru školství Helena Miterková. 

V kategorii kultura udělilo zastupitelstvo cenu dětskému sboru Motýli Šumperk, který v letošním roce slaví jubileum padesáti let od založení. V kategorii sport získala ocenění oštěpařka Jarmila Klimešová, v kategorii významný počin v humanitární a sociální oblasti putuje cena do Nízkoprahového denního centra Armády spásy v Šumperku. V kategorii vzdělávání obdržela cenu Česká zemědělská univerzita v Praze.

Podruhé v historii udílení cen směřuje ocenění v kategorii podnikání do společnosti Pramet Tools s. r. o. Šumperk a jejímu řediteli Ing. Petru Benešovi, MBA. V kategorii architektura – novostavba zastupitelstvo cenu neudělilo, ocenilo ale rekonstrukci Pekárničky a café císaře Josefa II. na Hlavní třídě. V kategorii životní prostředí  a ekologie získal cenu kolektiv pracovníků střediska ekologické výchovy Vily Doris. Teens jazzband Velké Losiny si ze slavnostního večera odvezl Cenu mladých. V kategorii přínos městu udělilo zastupitelstvo cenu Františku Čechovi, členovi reprezentačního tenisového mužstva seniorů pro mistrovství světa družstev seniorů.

"Zvláštní cenu města Šumperka za celoživotní přínos městu v oblasti sportu udělilo zastupitelstvo olympioničce Ludmile Švédové, která získala stříbrnou medaili za gymnastiku v soutěži družstev žen na letních OH v Římě 1960. V současnosti pomáhá při organizaci závodů dětí ve sportovní gymnastice a je pro ně neustále vzorem, “ doplňuje informace Miterková.

Bližší informace o oceněných jsou zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám