Hlavní obsah

Centrum pro seniory v Holešově zrekonstruovalo obchod i malou kavárničku

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to tak dlouho, co Centrum pro seniory v Holešově inovoval prostory příjemného obchůdku, kde si mohou nakoupit jak obyvatelé, tak personál centra. K obchůdku přitom patří i útulná místnost, kde je možné si dát kávu i něco sladkého.

Foto: Robert Rohál

Malá kavárnička v Centru pro seniory v Holešově.

Článek

V obchodě si nakupují hlavně obyvatelé centra, ale pečivo, obložené chlebíčky, sladkosti nebo vody si tu kupuje i personál. Přitom je zde možnost zakoupit denní tisk i časopisy, pohlednice, obálky, stejně jako drogistické zboží denní potřeby.  

A protože je obchůdek umístěn hned na kraji u vchodu do centra, mnohokrát do něj zavítají i lidé přímo z ulice (Centrum pro seniory stojí na Příční ulici) nebo z blízkého okolí.

„Zajdu tam skoro denně a obvykle si tu koupím něco malého sladkého,” říká paní, která své jméno prozradit nechtěla, zato prozradila svůj věk. Je jí prý už 82 let. Spokojena je i její kamarádka, která si sem také ráda zajde na kávu. „Chodím sem ráda. Víte, ta paní za pultem je moc milá a usměvavá a vždycky má pro nás něco dobrého,” dodala a popíjela při tom spokojeně kávu.

Z pěkných prostor má radost i ředitelka zařízení Mgr. Ivana Bozděchová, která si v obchodě tu a tam koupí něco dobrého k svačině.

Spokojenost lidí je dána jednak pěkným a čistým prostorem, jednak příjemnou obsluhující paní za pultem. Ta ztratí s nakupujícími nejedno slovo, navíc velmi dobře už ví, kdo co shání, kdo co má rád, a tak je vždy připravena, aby nakupující dostali to, co si třeba den předtím objednali - třeba čokoládu nebo sušenky té či oné značky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám