Hlavní obsah

Centrum města F. L. Věka se připravuje na desátý ročník Dobrušské pouti

Novinky, Dana Ehlová

Desátý ročník Dobrušské pouti je tu. Od 26. do 28. května ohluší centrum města F. L. Věka hudba z amplionů a hlasy lákající na atrakce, přilehlé ulice zaplní stánky s tureckým medem, perníkovými srdci a dalšími pouťovými i nepouťovými specialitami.

Foto: Dana Ehlová

Dobrušská pouť začíná.

Článek

Už podesáté ožívá historické centrum Dobrušky a přilehlé ulice atrakce a stánky v rámci pouti. Pravidelnou a nedílnou součástí třídenní akce je páteční kulturní program, který navodí správnou náladu a sponzorsky ho zajišťují majitelé atrakcí ve spolupráci s městem.

O půl šesté se představí dobrušské mažoretky, po nich přijde na řadu taneční skupina D-Rush Melounci. Večer si návštěvníci budou moci poslechnout Wanastovi wjecy revival a v 21 hodin Petra Kotvalda.

Stánky s občerstvením a pestrým sortimentem zboží se objeví nejen na náměstí F. L. Věka, ale také v Opočenské a Komenského ulici. Ani tentokrát nebudou chybět tradiční a vždy velmi žádané maďarské klobásky a jitrnice spolu vynikajícím vínem pocházejícím z révy, která zraje v blízkosti Balatonu. Vše přivezou zástupci města Ábrahámhegy, s nímž už mnoho let udržuje Dobruška partnerské styky.

Jubilejní desátý ročník připomene ohňostroj, který rozzáří ztemnělou oblohu nad centrem města rozzáří ve 22.30.

Nedělní odpoledne nabídne zpestření v podobě řízné dechovky v podání Valanky, zájemci si ji mohou poslechnout od 15.00 na schodech před Společenským centrem - Kino 70.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám