Hlavní obsah

Centrum města F. L. Věka se připravuje na desátý ročník Dobrušské pouti

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desátý ročník Dobrušské pouti je tu. Od 26. do 28. května ohluší centrum města F. L. Věka hudba z amplionů a hlasy lákající na atrakce, přilehlé ulice zaplní stánky s tureckým medem, perníkovými srdci a dalšími pouťovými i nepouťovými specialitami.

Foto: Dana Ehlová

Dobrušská pouť začíná.

Článek

Už podesáté ožívá historické centrum Dobrušky a přilehlé ulice atrakce a stánky v rámci pouti. Pravidelnou a nedílnou součástí třídenní akce je páteční kulturní program, který navodí správnou náladu a sponzorsky ho zajišťují majitelé atrakcí ve spolupráci s městem.

O půl šesté se představí dobrušské mažoretky, po nich přijde na řadu taneční skupina D-Rush Melounci. Večer si návštěvníci budou moci poslechnout Wanastovi wjecy revival a v 21 hodin Petra Kotvalda.

Stánky s občerstvením a pestrým sortimentem zboží se objeví nejen na náměstí F. L. Věka, ale také v Opočenské a Komenského ulici. Ani tentokrát nebudou chybět tradiční a vždy velmi žádané maďarské klobásky a jitrnice spolu vynikajícím vínem pocházejícím z révy, která zraje v blízkosti Balatonu. Vše přivezou zástupci města Ábrahámhegy, s nímž už mnoho let udržuje Dobruška partnerské styky.

Jubilejní desátý ročník připomene ohňostroj, který rozzáří ztemnělou oblohu nad centrem města rozzáří ve 22.30.

Nedělní odpoledne nabídne zpestření v podobě řízné dechovky v podání Valanky, zájemci si ji mohou poslechnout od 15.00 na schodech před Společenským centrem - Kino 70.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám