Hlavní obsah

Cena Opařan v brokové střelbě se vydařila

Novinky, Miroslav Pejčoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslivecké sdružení Opařany pořádalo v sobotu 14. dubna již tradiční závod v brokové střelbě Cena Opařan. Pořadatelé měli veliké obavy z počasí, protože meteorologové hlásili chladno a vydatné deště.

Foto: Miroslav Pejčoch

Slavnostní ukončení závodu.

Článek

Naštěstí vše dopadlo v duchu známého vtipu, kdy indiáni se ptají svého náčelníka, jestli už skončí zima a jestli mají ještě štípat dříví. Náčelník se zamyslí a říká: „Jen štípejte“. Přesto mu to nedá a zavolá meteorologům a ptá se, jestli už skončí zima. Dostane se mu jasné odpovědi. „Zima ještě neskončí, protože indiáni štípají dříví!“

Počasí na střelbu bylo ideální, což se odrazilo i v účasti střelců. Okolo padesáti závodníků soutěžilo ve dvou disciplínách, jimiž byly myslivecké kolo a automatická baterie. Výkony mnohých byly excelentní, hliněné terče byly z brokovnic rozbíjeny s pravidelnou přesností.

Vyhrát však může pouze jeden, a tak se v závodě vykrystalizovali tito finalisté: Trepka, Hron, Červenka, Kříž, Svoboda a Bláha. Ve finále pak zvítězil Trepka, druhý byl Červenka a třetí místo si vystřílel Bláha. Pozdě odpoledne byl závod slavnostně ukončen a nejlepším byly předány ceny od sponzorů.

Myslivci z Opařan sklidili od střelců velikou pochvalu za organizaci a po té se rozjeli do všech koutů naší země. Jeden z prvních závodů v okrese Tábor skončil a všichni příznivci sportovní střelby se mohou těšit na další.   

Reklama

Výběr článků

Načítám