Hlavní obsah

Celníci chytili na Ruzyni pašeráka, měl v sobě přes sto kapslí s drogami

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakušana, který přiletěl z Teheránu, zadrželi celníci na ruzyňském letišti v pátek 15. března. Teprve v pondělí odpoledne z něj vyšla poslední ze 107 kapslí, které pravděpodobně obsahují surové opium.

Foto: CÚ Praha Ruzyně
Článek

"Ke kontrole byl polykač celníky vytipován na základě provedené analýzy daného letu. Zatímco v zavazadlech drogy nalezeny nebyly, podezření na pašování potvrdily kontrolní stěry z jeho rukou," uvedl Pavel Drobek, mluvčí Celního úřadu Praha-Ruzyně.

Muž následně podstoupil rentgenové vyšetření, které v jeho útrobách odhalilo 107 kontejnerků. Poslední z jeho těla vyšly v pondělí odpoledne. "Tuhá černá hmota při provedení detekční zkoušky pozitivně reagovala jako opiát. Její přesné určení je předmětem dalších expertíz, podle našich zkušeností se ale pravděpodobně jedná o surové opium," dodal Drábek s tím, že celková hmotnost všech kapslí včetně drogy je 856 gramů.

Tento druh drogy není podle mluvčího na českém trhu obvyklý, zboží mělo pravděpodobně putovat k distribuci do dalších zemí. Cizince celníci následně předali policii.

Smůlu měli i další dva cestující ze stejného letu, v jejichž zavazadlech celníci našli 16 400 kusů cigaret. Únik na cle by v tomto případě přesáhl 60 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám