Hlavní obsah

Čelní srážku jeden z řidičů nepřežil

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníh, úzká silnice a špatný odhad řidiče. To jsou podle všeho příčiny tragické nehody, která se v úterý stala u Ostřešan na Pardubicku. Ve vraku škodovky zemřel po čelním střetu s druhým osobním vozem dvaadvacetiletý muž.

Foto: HZS Pardubického kraje
Článek

K nehodě došlo krátce po čtrnácté hodině, kdy se na zasněžené okresní komunikaci čelně střetl osobní vůz Škoda Felicia se Seatem Alhambra. Zatímco řidič Seatu utrpěl lehké zranění a z rozbitého auta vystoupil sám, řidiče škodovky museli z vraku auta vystříhat hasiči. I přes snahu záchranářů, kteří ho půl hodiny oživovali, mladý muž podlehl následkům těžkých zranění.  

Řidiči by zejména na menších okresních silnicích měli při protisměrném míjení vozidel počítat s tím, že krajnice silnic jsou namrzlé nebo rovnou překryté sněhem a tím se silnice ještě více zužuje. "U zavátých krajnic ale hrozí i to, že řidič při vyhýbání se protijedoucímu automobilu ztratí vládu nad vozidlem, jak k tomu pravděpodobně došlo právě při nehodě u Ostřešan," konstatoval mluvčí pardubické policie Jozef Bocán.

Příčinu nehody policisté dál šetří.  

Reklama

Související témata:
Ostřešany

Výběr článků

Načítám