Hlavní obsah

Casanova školy volá, ozývá se z duchcovského zámku

Novinky, Marian Hochel

Zámek Duchcov ve spolupráci s Petrem Stolařem a Divadlem v Pytli zpřístupní počátkem září mimořádný prohlídkový okruh zámku se speciálním vzdělávacím a zážitkovým programem, určeným žákům druhého stupně základních škol a studentům středních škol.

Foto: Lenka Klementová

Casanova pořádá prohlídky pro děti na zámku Duchcov

Článek

„Navazujeme tímto na únorové a květnové prohlídky zámku, kterých se zúčastnily stovky dětí z mateřských a prvního stupně základních škol. V letošním roce se jedná o pilotní projekt, již nyní nás však velmi těší, že se setkal s řadou příznivých ohlasů. Rádi v tomto projektu pokračujeme i na dalších úrovních škol s žáky a studenty vyšších ročníků“, uvedlo vedení správy zámku.

Program nazvaný Casanova školy volá lze využít v rámci výuky dějepisu nebo výtvarné či tělesné výchovy. Přímo v interiérech oživlého šlechtického sídla se studenti seznámí s historií zámku, postavou Giacoma Casanovy a mnohými dalšími osobnostmi žijícími v minulosti na zámku.

Interaktivní prohlídky budou zaměřeny na rozvoj komunikace, týmové spolupráce a tvůrčích dovedností. Studenti se mohou těšit na speciální prezentaci zámku založenou na scénické dramatizaci, do které se budou moci sami zapojit; připravena pro ně bude rovněž řada hádanek, úkolů a poznávacích kvízů.

Mimořádný prohlídkový okruh povede hlavním sálem zámku s Valdštejnskou rodovou galerií, kde se žáci a studenti seznámí z historií zámku a malířem Václavem Vavřincem Reinerem. Dále bude pokračovat vybranými místnostmi Valdštejnské obrazárny a zámeckého muzea až do Biliárového křídla, ve kterém původně bydlel, pracoval a nakonec i naposledy vydechl věhlasný Casanova.

„Prohlídka bude završena v zámeckém sklepení, které bude pro tuto příležitost výjimečně otevřené, a zde se pokusí mladí návštěvníci rozluštit záhadu doposud nenalezeného Casanovova hrobu“, doplnila jedna z organizátorů akce Lenka Klementová.

Oživené prohlídky se budou konat od 2. do 4. září a 8.–9. září 2015 vždy od 8:30 do 13:00 hodin, délka jedné prohlídky bude přibližně 80 minut. Záběry z již proběhlých oživených prohlídek pro děti, které se konaly v únoru a květnu, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na oficiálním profilu zámku Duchcov na Facebooku.

Podrobnější informace: http://www.zamek-duchcov.cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám