Hlavní obsah

Čarodějnický večer v Dobrušce režírovali skauti. Nejdřív postavili májku, pak upálili babiznu

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než deset metrů vysoká staročeská májka zdobí od čarodějnického večera historické centrum Dobrušky. Tento dávný symbol jara ozdobený věncem s barevnými stuhami vztyčili na náměstí F. L. Věka místní skauti.

Foto: Dana Ehlová

Více než deset metrů vysoká staročeská májka zdobí od čarodějnického večera historické centrum Dobrušky.

Článek

Bylo krátce po 19. hodině, když za řízného pochodu v podání dechové hudby Valanka dorazil do centra Dobrušky průvod skautů s májkou a také čarodějnicí.

Vztyčování májky bylo svěřeno nejzkušenějším a ti dokázali, že celý postup mají předem promyšlený do nejmenších detailů, takže vše proběhlo naprosto hladce.

Palce jim přitom drželi zástupci všech místních skautských skupin – Méďatek, Vlčat, Mohykánů, Světlušek, Slunečnic a Roverů & Rangers – a také spousta dětí a dospělých v „civilu“, v neposlední řadě ovšem i čarodějnice a čarodějové.

A pak už skauti zapálili louče a spolu se všemi účastníky se vypravili do areálu letního koupaliště, aby na připravené hranici spálili během magické noci nejšerednější zástupkyni pohádkového světa.

Pro čtenáře dychtící po senzaci je nutno dodat, že nebyla obětována žádná z těch, které přilétly na náměstí.   

Reklama

Výběr článků

Načítám