Hlavní obsah

Čarodějnice v loděnici Vltava

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 26. dubna od 15.30 lze prožít příjemné odpoledne v krásném prostředí Loděnice Vltava DDM hl. m. Prahy. Těšit se můžete na čarodějnické úkoly, lanové aktivity, projížďky na lodičkách. Vstup čarodějů a čarodějnic v náležitém úboru vítán.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Pálení čarodějnic vždy patřilo k velmi populárním lidovým zvykům. V minulosti měly podle pověsti zlé síly větší moc škodit lidem než obvykle, ale zároveň bylo možné najít v tu dobu dávno ztracené poklady. V dnešní době už ale nikdo těmto báchorkám nevěří a pálení čarodějnic se stalo dnem plným zábavy a veselí.

Jako třeba v Loděnici Vltava Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy, kde bude patřit páteční odpoledne všem malým čarodějnicím, čarodějům a jejich rodičům. Na všechny čekají opravdu zábavné a nevšední zážitky. Můžete se těšit na čarodějnické úkoly i čarovnou pohádku. Využití lanového centra a možnost svést se na lodičce po hladině Vltavy jsou samozřejmostí.

„Pro děti budou připraveny dílničky, spousta aktivit s čarodějnickou tematikou a již tradiční zapálení hranice. Po dostatečném upálení čarodějnice čeká na všechny, jako v jiných letech, možnost opékat špekáčky,“ řekl o akci Olan, jeden z organizátorů.

Akce probíhá za každého počasí s podporou hlavního města Prahy.

Vstupné: 50 Kč, kapacita 150 míst. Rezervace možná do 25. dubna na rezervace@ddmpraha.cz, tel: 222 333 888 a v mobilní aplikaci Karlínského Spektra. Informace k akci poskytne Šárka Horáková, horakova@ddmpraha.cz, tel.: 222 333 821. Adresa: Loděnice Vltava, Libeňský ostrov, Praha 8

Reklama

Výběr článků

Načítám