Hlavní obsah

Čarodějnice na Ladronce letos přilákaly rekordních 22 000 návštěvníků

Novinky, Veronika Schieblová

V sobotu 30. dubna se na Ladronce v Praze 6 konal už jedenáctý ročník Čarodějnic na Ladronce. Na program, který zahrnoval koncerty, divadla, sportovní aktivity, umělecké dílny, soutěže, stánky s designovými výrobky nebo FOOD festival, se přišlo podívat více než 22 000 návštěvníků, což je absolutní rekord.

Foto: Veronika Schieblová
Článek

Před jedenácti lety vznikly Čarodějnice na Ladronce jako sousedská akce pro obyvatele Prahy 6. Za tu dobu se z malé akce se skromným programem stal velký festival zábavy, kde je program každý rok ještě bohatší a promyšlenější, než ten předešlý. Letos trvalo pálení čarodějnic na Ladronce od 12:00 do 21:00. Vstup byl zdarma.

„I přes stále rostoucí počet podobných akcí zůstávají Čarodějnice na Ladronce těmi nejoblíbenějšími a nejnavštěvovanějšími z nich, což potvrzuje jejich letošní rekordní návštěvnost. Moc si toho vážíme. Jsme také rádi, že se na Ladronku jezdí bavit nejen obyvatelé Prahy 6, ale z celého města, a dokonce i z jeho okolí. Jedenáct let budování něčeho, co mají lidé tak rádi, to nám za to stojí,” uvedl k ročníku 2016 starosta pořádající MČ Praha 6 Ondřej Kolář.

Na Čarodějnicích na Ladronce se sešly tisíce lidí v maskách čarodějnic, čarodějů a dalších magických bytostí. Nejen ti si však mohli užívat program složený z koncertů, divadla, opékání špekáčků, uměleckých dílen, sportovních aktivit, závodů nebo soutěží.

Na pódiu vystoupili The Dixieboys, Pískomil se vrací, Děda Mládek Illegal Band, Divadlo Kaká, soubor Amanitas a řada dalších umělců. V prostoru se mohli návštěvníci zabavit například výrobou origami záložek, pletením košíků, sportováním nebo třeba zdobením perníčků.

Volby Čarodějnice a Čaroděje roku, závodů Čarodějnice na kolečkách, soutěže Vyrob si svou čarodějnici nebo nové zábavně-naučné hry Na koštěti kolem světa se zúčastnilo více než 400 návštěvníků akce.

Úspěšný byl také první ročník Ladronka Piknik FOOD Festivalu, v jehož průběhu se ochutnávaly třeba speciální italské pizzy, grilované maso z Gruzie, tortilly a tacos z Mexika, domácí mexická zmrzlina, francouzské palačinky a makronky, peruánská vína, srbská pljeskavica, damašská káva, valašské frgály, české bramboráky, americké burgery a mnoho dalšího.

Čarodějnice na Ladronce ve spolupráci s Nadací ČEZ však také, jako každý rok, podpořily vybrané neziskové organizace. Letos se na speciálním šlapacím kole díky návštěvníkům získalo 51 364 Kč pro Nadaci Kolečko a 49 947 Kč pro organizaci Fokus. Na akci se prezentovaly také Nadační fondy Dětský čin roku a Srdce na dlani.

Na jedenáctý ročník Čarodějnic na Ladronce se přišlo bavit přes 22 000 návštěvníků. Už teď se MČ Praha 6 a realizační tým celé akce domlouvají na tom, jak to udělat v roce 2017, na dvanáctém ročníku akce, aby byly Čarodějnice na Ladronce ještě lepšími.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám