Hlavní obsah

Čarodějnice Kazimíra provede mníšeckým zámkem. Otevřeno bude i v pondělí 1. května

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od soboty 29. dubna až do pondělí 1. května lze na zámku Mníšku pod Brdy navštívit speciální prohlídky pro rodiny s dětmi. Otevřeny budou i dvě klasické prohlídkové trasy pro dospělé návštěvníky, výstavy, výtvarný ateliér a Kouzelné sklepení zámku.

Foto: Anna Čelouchová

Kazimíra už vyhlíží návštěvníky

Článek

V neděli 30. dubna bude zámeckými komnatami provádět místní čarodějnice Kazimíra. Bude vyprávět nejen o životě na zámku, ale i o životě čarodějnic. A také o kouzlení, vaření lektvarů, čarodějnických zvířecích mazlíčcích nebo o pálení na hranici.

Na Čarodějnických prohlídkách se od ní třeba dozvíte, jak se nejlépe bránit temným silám, k čemu je dobrý trs trávy, na čem létají moderní čarodějnice. Ochutnáte čerstvě přichystaný lektvar z čarodějného kotlíku, uvidíte lexikon kouzel a naučíte se magická zaříkadla.

Kazimíra se právě učí nové kouzlo. Není to snadné, kouzla, čáry, zaklínadla a zaříkadla, magické formule i tajemné recepty pořád přibývají a vznikají stále nová. A tak musí čarodějové studovat po celý život. Mníšecká čarodějnice se snaží vyčarovat pěkné počasí, ale zatím se jí to úplně nedaří. Zaříkadlo už umí bez chyby, ale možná potřebuje podporu dětí a návštěvníků.

Speciální prohlídky pro děti můžete v Mníšku navštívit i v sobotu 29. 4. a v pondělí 1. 5. Uvidíte Pohádkové prohlídky o zámeckých strašidýlkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám