Hlavní obsah

Cantica laetitia zazpívá na Benefičním koncertě pro Ukrajinu ve Zlíně

Novinky, Sabina Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zlínský sbor Cantica laetitia vystoupí na Benefičním koncertě pro Ukrajinu, který se uskuteční 21. listopadu v 17 hodin v Kongresovém centru ve Zlíně. Posluchači se mohou kromě dalších skladeb těšit i na Missu brevis Jiřího Pavlici, kterou sbor vedený Josefem Surovíkem zazpívá za doprovodu členů Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín.

Foto: archiv sboru

Zlínský sbor Cantica laetitia na Mezinárodní soutěži pěveckých sborů ve vlámském Maasmechelenu.

Článek

„Jsme rádi, že na tomto benefičním koncertě můžeme zpívat a že tím pomůžeme dobré věci,“ sdělil sbormistr zlínského sboru Josef Surovík.

Výtěžek z koncertu bude použit na pomoc lidem postiženým válečným konfliktem na Ukrajině. Akci pořádá nadační fond Credo. Vstupenky na benefiční koncert lze získat v předprodeji v knihkupectví VENI ve Zlíně v Sadové ulici nebo na stránkách www.credonadacnifond.cz formou online přihlášky. Pro prvních 500 posluchačů jsou vstupenky připraveny za sníženou cenu.

Cantica laetitia sbírá ocenění doma i v zahraničí

V letošním roce sbor Cantica laetitia Zlín získal v rámci udílení Výročních sborových a sbormistrovských cen za rok 2014 Cenu Sbor roku v kategorii dospělých sborů. Toto ocenění uděluje Hlavní výbor Unie českých pěveckých sborů. Zlínští sboristé pod vedením Josefa Surovíka opět zabodovali na zahraničních soutěžích.

Cantica laetitia si v říjnu přivezla z 13. ročníku prestižní Mezinárodní soutěže pěveckých sborů ve vlámském Maasmechelenu v Belgii velmi cenné první místo v kategorii smíšených sborů a získala i Cenu za nejlepší interpretaci povinné skladby.

Na jubilejním 15. ročníku Mezinárodního festivalu pěveckých sborů „Zlatna vila“ v Prijedoru v Bosně a Hercegovině sbor v květnu získal Cenu publika, Zvláštní cenu za nejlepší provedení duchovní skladby a Zvláštní cenu za scénickou či interpretační inovaci provedených sborových děl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám