Hlavní obsah

Bytosti z jiného světa do centra Českých Budějovic přivedli studenti

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V centru Českých Budějovic se ve čtvrtek 31. října pohybovaly bytosti z jiného světa. Kostlivci, čarodějnice, černí andělé a jiné příšerky připomněli kolemjdoucím, že se právě slaví Halloween.

Foto: Kateřina Štruncová

masky u kašny

Článek

Tento starý anglosaský svátek si tradičně připomínají studenti Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích.

Již dlouho dopředu se konaly přípravy, vyřezávaly se dýně a tvořily se strašidelné dekorace. V poslední říjnový den se pak v poledne konala ve škole přehlídka masek.

Každé strašidlo či skupina strašidel se musely představit v angličtině a odpovědět na dotazy poroty složené ze zahraničních lektorů. Po přehlídce se studenti v kostýmech vydali do města a na jednotlivých stanovištích plnili úkoly, které jim připravili starší spolužáci. "Masky se například musely navzájem nakrmit se zavřenýma očima,” sdělila studentka kvarty Alexandra Matoušová, hlavní organizátorka akce.

U Samsonovy kašny masky sháněly 10 lidí, kteří jim namalují prasátko. "Lovily jsme také bonbón v mouce,” uvedly dívky s pomoučněnými tvářemi. Na splnění úkolů byl dán časový limit, takže na další rozhovor již nebyl čas. Studenti pospíchali zpátky do školy, kde si prošli strašidelným hradem a ještě se společně pobavili. I díky slunečnému počasí se i letošní Halloween prostě podařil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám