Hlavní obsah

Bunker z Jethro Tull přijede poprvé do českých klubů

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zakládající člen Jethro Tull - bubeník Clive Bunker - přijede poprvé do Česka. Jedinečné a neopakovatelné klubové turné vychází zrovna na výročí 50 let existence Jethro Tull a uskuteční se výhradně pro české publikum.

Foto: www.JazzAgency.cz

Clive Bunker a Riki Massini - klubové turné 2019

Článek

Angličan Clive Bunker – bubeník slavných Jethro Tull – vystupuje se speciálním bluesrockovým koncertním programem v doprovodu kapely fenomenálního italského kytaristy a zpěváka Riki Massiniho. Koncertní program nabízí autorskou tvorbu, bubenická sóla, ale také krátké vzpomenutí na dobu Bunkerova působení v Jethro Tull.

Clive Bunker působil v Jethro Tull v nejlepších letech, tedy od jejich počátku až do roku 1971, kdy po čtvrté řadové řadové desce Aqualung kapelu opustil. Je podepsán pod největšími hity kapely jako Locomotive Breath, Aqualung, Bourrée, My Sunday Feeling atd. 

Následně koncertoval a nahrával s Blodwyn Pig, Jude, Aviator, Jeff Pain, Manfred Mann, Jack Bruce, Gordon Giltrap, Anna Ryder, Steve Hillage, Vikki Clayton, Solstice, Glenn Hughes a Jerry Donahue. Na sólové album Awakening (1998) se znovu umělecky spojil s Ianem Andersonem a Martinem Barre.

CLIVE BUNKER tour:

26/02 Ústí nad Labem, Kulturní dům

27/02 Kolín, Městské divadlo

28/02 Nová Paka, Novopacké sklepy

01/03 Brno, Klub Mersey

02/03 Broumov, Klub Eden

03/03 Horšovský Týn, Kulturní dům

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám