Hlavní obsah

Bromélie a jejich obyvatelé

Novinky, Štěpánka Friedrichová

V týdnu od 7. do 13. října připravila Stanice přírodovědců DDM hl. m. Prahy výstavu na téma Bromélie a jejich obyvatelé – výstava epifytních a aerofytních rostlin a jejich zvířecích obyvatel. Akce probíhá každý den v čase 9–18 hodin.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

V druhém říjnovém týdnu se bude konat ve smíchovské Stanici přírodovědců tradiční podzimní výstava živočichů a rostlin. Návštěvníci se seznámí s mnoha zástupci rostlin z čeledi broméliovitých, které jsou velmi oblíbené mezi teraristy.

Poznáte jejich eleganci, atraktivní barevnost, tvarovou rozmanitost a mnohdy i překvapivou nenáročnost. Dozvíte se, proč se některým z těchto rostlin říká „živé cisterny“, nebo že některé druhy mohou porůstat elektrická vedení či telegrafní dráty.

Součástí výstavy budou biotopová terária s živočichy, kteří ve své domovině bromélie rádi obývají (např. drobní ještěři, stromové žáby a různé druhy bezobratlých). Výstava bude doplněna o zajímavé fotografie a doprovodné texty k dané tematice.

Doplňujícím programem výstavy bude návštěva České společnosti pro ochranu netopýrů (ČESON), konající se v sobotu 12. října. Budete si moci prohlédnout ochočené, handicapované netopýry a blíže se seznámíte se způsobem jejich života.

Termín konání: 7.–13. října

Otevírací doba: denně 9–18 hodin

Vstupné: děti, studenti, senioři 20 Kč, dospělí 40 Kč, děti do 1m a ZTP zdarma (v ceně i vstup do stálé expozice skleníků a tropického terária)

Pro školy jsou připraveny komentované prohlídky za snížené vstupné 30 Kč. 

Adresa: Drtinova 1a, Praha 5 (nejbližší zastávky MHD: Anděl, Arbesovo nám., Kobrova).

Reklama

Výběr článků

Načítám