Hlavní obsah

Brno zahájilo sbírku hraček

Novinky, Jiří Smutný

Sbírku vyhlásil Magistrát města Brna. Je určena pro děti postižené a ze sociálně slabých rodin. Darovat hračky může každý, kdo chce udělat dětem radost a tím vlastně i sobě. Jedinou podmínkou je, aby hračky byly čisté, funkční a nepoškozené.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Akci organizuje Odbor zdraví Magistrátu města Brna. Jak uvedl první náměstek primátora města Brna Petr Hladík (KDU-ČSL), který má na starost mimo jiné prorodinnou politiku, hračky mohou být plyšové, dřevěné nebo zvukové, nejlépe pak vkládací, výchovné a stavebnice.

Dárci mohou hračky nosit přímo organizátorům na Novou radnici, Dominikánské náměstí 3. Kontaktním pracovníkem je Drahomíra Tesařová, referentka pro rodinu z oddělení prorodinné politiky, 2. patro, dveře č. 202, telefon 542 172 435. Hračky se přijímají v pondělí a středu 8 - 17 hodin, v úterý 8 - 15.30, ve čtvrtek 8 - 15 a v pátek 8 - 14 hodin. Sbírka bude ukončena v pátek 10. února ve 14.00 hodin.

Výsledek sbírky bude předán neziskovým organizacím, které hračky rozdělí dětem. Jedná se o Asociaci pomáhající lidem s autismem APLA, Centrum pro dětský sluch Tamtam, Centrum Petrov, HoSt Home-Start, IQ Roma servis a Slezskou Diakonii.

Reklama

Výběr článků

Načítám