Hlavní obsah

Brno se opět po roce ujalo turistů a cestovatelů na veletrzích Regiontour a Go 2014

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vždy v lednovém termínu přivítá jihomoravská metropole milovníky turistiky a cestování - a také dobrého jídla a vína. Pořádají se zde dva veletrhy a to Regiontour a Go. Součástí je i ochutnávka moravských vín a Gastro junior soutěž mladých kuchařů. A nejinak tomu je i letos.

Foto: Jiří Cysař

Obří konvice z agentury Dobrý den

Článek

Letošní ročník slavnostně zahájili čelní představitelé našeho politického dění v čela s předsedou vlády v demisi Jiřím  Rusnokem a hejtmany zúčastněných krajů.

Hlavním tématem veletrhů je aktivní dovolená v českých a moravských regionech. Na to v pavilonu P navazují expozice jednotlivých krajů České republiky, zastoupeny jsou i turistické oblasti ze Slovenska, Maďarska, Polska a dalších zemí.

Město Brno se opět prezentovalo velkým stánkem, kam také pozvalo svá partnerská města. Prezentaci vévodí Leoš Janáček, jemuž je letošní rok v Brně věnovaný u příležitosti jeho výročí narození.

Speciálně postavená věž podle vzoru jihočeské atrakce V korunách stromů na Lipně vévodí výstavní hale. A když bubeníci z vrcholu věže spustí své představení, je pořádně slyšet Jihočeský kraj.

Ostatní kraje se také nedaly zahanbit a tak v celé hale slyšíte hudbu - cimbálovou, country i populární. K tomu můžete popíjet vína z nabídek vinařů a ochutnat regionální výrobky - domácí chléb, sýry, škvarky, nápoje a další produkty vystavované v rámci Festivalu krajových specialit. Na konci pavilonu je několik stánků s lidovou tvorbou a to jak z textilu, tak z keramiky - a také ručně malované perníkové srdce. Někteří řemeslníci předvádí své umění přímo na místě, takže lze vidět košíkáře, jak plete pomlázku, nebo zdobení perníků.

Ve dnech 16. - 18. ledna veletrh doplňuje finále soutěže Gastro Junior Brno - mladí kuchaři předvádí své schopnosti. Ve čtvrtek dopoledne např. měli za úkol udělat za 45 minut jídlo pro čtyři osoby z kančího masa.

Opouštíme pavilon P a míříme do pavilonu F, kde probíhá prezentace cestovních kanceláří (na veletrhu GO). Představují se zde hlavně cestovní kanceláře zaměřené na exotickou a adrenalinovou dovolenou. Pavilonu vévodí autobus upravený na cestování i spaní.

Na příští ročník veletrhů GO a REGIONTOUR v roce 2015 si pořadatelé přichystali další doplnění a propojení cestování a pohybu, když se poprvé ve stejném termínu uskuteční také veletrh SPORT Life a výstava Caravaning.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám