Hlavní obsah

Brněnští dorostenci naznačili, že to letos s korfbalovým titulem myslí vážně

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tomu se říká vstup do soutěže. V prvním neúplném kole České dorostenecké korfbalové extralize ukázaly sílu týmy Prostějova a nováčka Slovenského výběru, o týden později jim pomyslný hřebínek rychle spadl.

Foto: KK Brno

Brno (v červenobílém) vstoupilo do nejvyšší korfbalové soutěže dorostenců dvěma výhrami

Článek

Oba celky totiž v nedělním kompletním druhém kole na domácí palubovce přehrál brněnský Korfbal klub a dal jasně najevo, že letos pro něj nic jiného než titul neexistuje.

Slušné vykročení do soutěže předvedl v domácím miniturnaji i Náchod, jenž si hravě poradil s Novým Lískovcem a v dramatickém duelu remizoval se silným Znojmem.

MINITURNAJ V PARDUBICÍCH (pořadatel Náchod)

Dva jasné zápasy a poté drama jak má být. Miniturnaj v Pardubicích, kde své zápasy pravidelně pořádá Náchod, nejprve nabídl dvě očekávané prohry Nového Lískovce. Domácí hráči si s ním poradili 25:10 a podobně si vedli i znojemští Modří Sloni, kteří tým z Brna deklasovali 22:9.

Pak už přišel na řadu zlatý hřeb miniturnaje. Náchod předvedl bleskový nástup do utkání a po chvíli na světelné tabuli svítilo skóre 4:0. Jihomoravský celek však nesložil zbraně a trpělivou hrou nakonec slavil úspěch. Ve druhé půli se na čím dál víc nervóznějšího soupeře dotáhl a nakonec Znojmo vydřelo remízu 17:17.

Klára Nováková (hráčka, Náchod): „Se zahájením soutěže jsme velmi spokojení. Čekaly nás první dva zápasy sezony o moc jsme nevěděli, co od sebe čekat. Nakonec jsme se s tím vypořádali dobře. Máme dva nové hráče na hostování a otázka byla, jak na tom jsme s fyzičkou. S Lískovcem šlo o celkem jednoznačný duel. Proti Znojmu jsme věděli, že nás čeká velmi těžké utkání.“

SK Plhov Náchod U19 - Brno, KK Nový Lískovec U19 25:10

Brno, KK Nový Lískovec U19 - Modří Sloni YMCA Znojmo U19 9:22

SK Plhov Náchod U19 - Modří Sloni YMCA Znojmo U19 17:17

MINITURNAJ V BRNĚ

V Brně se představily zbylé čtyři týmy a miniturnaj sliboval zajímavé boje mezi vyrovnanými soupeři. Jako nejslabší se z této čtveřice ukázal úřadující mistr z Českých Budějovic, který dorazil jen v sedmi hráčích a celkem jasně padl se slovenským výběrem i s Prostějovem.

Oba vítězné celky, které slavily triumfy i v prvním kole, však tvrdě narazily na domácí mančaft. Nová brněnská trenérka dorostenců Petra Škrobová  letos vyhlásila jasný útok na titul a hned v prvním kole její svěřenci ukázali, že nešlo o planá slova. Brňané se přitom opírali o zkušené hráčky Annu Literovou a Sára Sahatciu. Ze silné ženské části týmu ostatně už řadu let těží i seniorský výběr.

Petra Škrobová (trenérka, KK Brno): „S výsledkem prvních utkání jsme spokojení. Čekali jsme těžká střetnutí, proto už jsme se byli podívat na první zápas dne na slovenský výběr. Letošní cíl je titul, což jsme si řekli už na soustředění. Všichni k tomu zatím přistupují dobře, tak to snad půjde i dál.“

Slovenský výběr U19 - České Budějovice, KCC Sokol U19 17:6

Brno, KK U19 - Slovenský výběr U19 19:14

Prostějov, SK RG U19 - České Budějovice, KCC Sokol U19 14:9

Brno, KK U19 - Prostějov, SK RG U19 18:9

Reklama

Výběr článků

Načítám