Hlavní obsah

Brněnský swingový Army bál nabídne kvalitní zábavu v retro stylu

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Brno se valí swing... V sobotu 9. března zahrají dokonale autentickým způsobem ve stylu třicátých, čtyřicátých i začátku padesátých let vynikající kapely Harlemania z Prahy a Billie & the kids z Chorvatska.

Foto: z webu CatMusic

Z loňského Army bálu

Článek

Swing je hudební styl, který tvoří přechod mezi tradičním jazzem a moderním pojetím jazzu. Ve světě zažil swing největší slávu ve třicátých a čtyřicátých letech 20. století, u nás spíše ve čtyřicátých letech. Byla to doba velkých orchestrů a swing je dodnes oblíbenou taneční hudbou.   

Pod hlavičkou CatMusic, což je skupina nadšenců, kteří pořádáním koncertů podporují autentickou hudební retro scénu třicátých až padesátých let, je tuto sobotu v Brně pořádán již druhý brněnský swingový bál pod názvem Army ball. 

Název Army bál je ovšem poněkud zavádějící, akce není určena pouze pro příznivce vojenské historie, jak by se dalo z názvu pochopit a ani program není věnován tomuto tématu. V uniformách z 2. světové války bude pouze část návštěvníků. Nicméně podle organizátorů je pro navození správné atmosféry velmi vítáno dobové (nejlépe swingové) oblečení.

K tanci zahrají prvotřídní kapely evropského formátu: česká swingová Harlemania a poprvé se v Brně představí skvělá rhythmá kapela z Chorvatska Billie & the kids.

Kapely posléze vystřídá swingový DJ, který bude žhavit vinyl až do třetí hodiny ranní. 

Druhý swingový Army ball se koná v kulturním domě Stadion na Kounicově ulici v sobotu 9. března od 19 hodin.

Pokud chcete zažít skvělý večer v dobovém duchu neváhejte - informace o zbylých vstupenkách i další podrobnosti o akci najdete na webu pořádajících CatMusic.

Reklama

Výběr článků

Načítám