Hlavní obsah

Brněnské starší žáky připraví o korfbalové finále už jen souhra náhod

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po druhém kole ze tří nadstaveb nejvyšší korfbalové soutěže starších žáků je velmi blízko finálovému duelu Brno. To po dvou výhrách z prvního kola v sobotu přidalo další úspěch a o finále přijde, jen když se v posledním díle nadstavby odehraje mnoho skutečností.

Článek

O druhém finalistovi se rozhodne mezi Českými Budějovicemi a Prostějovem, kteří si oba o víkendu připsali tři body za výhru a remízu. Nyní jsou na tom v tabulce bodově stejně.

V nižší nadstavbě místo v zápase o bronz zatím drží Kutná Hora, která přehrála Náchod. Jistotu ani zdaleka nemá, protože teoretickou možnost vyhrát tuto skupinu stále mají všechna tři družstva. Znojmo v sobotu do Náchodu neodcestovalo kvůli nemoci a zraněním hráčů. Poslední nadstavbová kola jsou jak ve vyšší, tak nižší skupině na programu v neděli.

VYŠŠÍ NADSTAVBA V PROSTĚJOVĚ

Brňané už jsou jednou nohou ve finále. V Prostějově sice padli s domácími 13:16, důležitý krok však udělali v zápase s Českými Budějovicemi, které porazili 11:5. Aby Brno přišlo o finále, musí v posledním kole výrazně prohrát oba své zápasy a duel mezi Prostějovem a Českými Budějovicemi musí skončit remízou. To je velmi nepravděpodobné.

Boj o druhou finálovou vstupenku bude velmi zajímavý, což dokumentoval i poslední vzájemný souboj Prostějova a Českých Budějovic, jenž skončil remízou 12:12.

Peter Bušík (trenér, Brno): „Je poznat, že týmům jde o hodně. Zápasy mají náboj, hraje se ve větší rychlosti než v základní části. I kvůli tomu se ukázalo, že druhé zápasy v jeden den zvládají týmy hůř, navíc když následují hned po sobě. Nejdřív na to doplatily Budějovice s námi a pak se stalo to stejné nám proti Prostějovu. Jedině domácí měli zápas pauzu a využili toho. Prostějov má rychlé kluky a naši už jim moc nestačili. Doteď nám dvanáct nebo třináct košů stačilo na výhru, nyní to bylo jinak.“

Prostějov SK RG U16 - České Budějovice KCC Sokol U16   12:12

Poločas: 5:5. Rozhodčí: Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Lorencová Nikola 3, Bartošová Vendula 2, Dušek Martin 2, Ošťádal Vojtěch 2, Valenta Josef 2 - Buzková Barbora 3, Součková Lucie 3, Kortus Rostislav 2, Nevludová Kateřina 2, Štěpánek Marek 2.

České Budějovice KCC Sokol U16 - Brno KK "A" U16   5:11

Poločas: 3:6.

Prostějov SK RG U16 - Brno KK "A" U16   16:13

Poločas: 7:5.

Tabulka po dvou kolech:

1. KK Brno 4z. 6b. 48:41

2. KCC Sokol České Budějovice 4z. 3b. 39:47

3. SK RG Prostějov 4z. 3b. 51:50

NIŽŠÍ NADSTAVBA V NÁCHODĚ

V Náchodě se kvůli absenci Znojma, jehož zápasy byly kontumovány, odehrál jen jeden duel, který ve svůj prospěch uzmula Kutná Hora, která domácí korfbalisty porazila 11:7. První poločas nabídl bodově chudé představení, ve druhé části pak oba týmy mířidla seřídila a Kutné Hoře se přece jen dařilo o něco víc.

Filip Šmíd (trenér, Náchod): „Našim hráčům se nepodařilo zopakovat výkon ze Znojma, postrádal jsem přesnější přihrávky. Také chyběla vůle a odvaha střílet, ale nevzdáváme to a bojujeme dál. Za týden v Kutné Hoře.“

SK Plhov Náchod U16 - Kutná Hora SK Respo U16   7:11

Poločas: 3:3. 

Tabulka po dvou kolech:

1. SK Respo Kutná Hora 4z. 6b. 39:29

2. SK Plhov Náchod 4z. 4b. 34:31

3. MS YMCA Znojmo 4z. 2b. 19:32

Reklama

Výběr článků

Načítám