Hlavní obsah

Brněnské shakespearovské slavnosti nabízejí poslední vstupenky

Novinky, Jirka Prokeš

O uplynulém víkendu začal již 13. ročník brněnské části Letních shakespearovských slavností. Diváci zhlédli dvě představení komediální hry, která patří mezi první, které William Shakespeare napsal. Ohlas diváků byl velmi přívětivý, což dosvědčovaly nekončící potlesky a smích po celou dobu hry.

Foto: Letní shakespearovské slavnosti Ostrava

Michal Kavalčík známý jako Ruda z Ostravy hraje ve hře Marná lásky snaha mladíka Kotrbu.

Článek

V pondělí na dva dny zavítá do Brna očekávaná premiéra letošního roku Richard III. s Klárou Issovou a Jiřím Langmajerem. V dalších dnech jsou na programu již známé komedie Zkrocení zlé ženy s Táňou Vilhelmovou, Romanem Zachem a Vojtou Dykem anebo Veselé paničky Windsorské s Bolkem Polívkou, Simonou Stašovou a dalšími.

Poslední vstupenky na premiérovou komedii

Společný projekt všech ostravských divadel Marná lásky snaha měl slavnostní premiéru na Slezskoostravském hradě 18. července 2012. V rámci Letních shakespearovských slavností jej nastudoval režisér Ondreje Spišáka podle překladu Martina Hilského. Ostravská novinka bude k vidění i na hradě Špilberk ve dnech 26. a 27. července.

Na toto představení se doprodávají poslední vstupenky. Zbylé vstupenky se vždy prodávají i před představením na hradě Špilberk vždy od 19 hodin.

Bláznivá komedie plná slovního a situačního humoru. Hra si střílí z lidské domýšlivosti a zároveň přesně popisuje směšné lidské chování ve věcech lásky.

Důležitou složkou představení bude i hudba. Tu složil Pavel Helebrand. Ještě se dvěma dalšími muzikanty ji na jevišti živě zahraje Asha Greshik – originální mladá violoncellistka a zpěvačka polského původu, která vyrostla a dnes i úspěšně vystupuje ve Spojených státech.

Na jevišti se například představí Kateřina Janečková, která je známá mj. z televizního seriálu Ošklivka Katka, Tereza Dočkalová - čerstvá držitelka Thálie, která je známá jako Julie ze hry Romeo a Julie, nebo Lada BěláškováVladimír PolákJiří Sedláček a další.

Jednu z hlavních rolí si zahraje i Michal Kavalčík, komik známý jako Ruda z Ostravy. Jeho role se jmenuje Kotrba, mladík z vesnice. „Je to vyžírka a vychytrálek, který vždycky moc dobře ví, na kterou stranu a ke komu se přidat, aby to pro něj vyšlo dobře a měl se co nejlépe – zkrátka takový vekslák tehdejší doby,“ říká o své roli Kavalčík.

Více informací najdete na www.shakespearebrno.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám