Hlavní obsah

Brněnská kapela The Fireballs na sobotním plese navodí atmosféru padesátých let

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starý dobrý rock and roll, soutěž o nejlépe oblečený 50's pár, taneční soutěž anebo kvíz - to vše je naplánováno na sobotu 22. února, kdy se v Brně uskuteční akce nazvaná Rock and roll ples s The Fireballs.

Foto: V.Kalina
Článek

Chuck Berry, Bill Halley nebo Jerry Lee Lewis  - kdo by tyto světové hudební legendy neznal...

Nejen hity z jejich repertoáru skvěle interpretuje brněnská kapela The Fireballs, která vznikla v roce 2001 a jejíž repertoár tvoří zejména skladby z období klasického rock'n'rollu, tj. z let 1950-1962. 

The Fireballs dávají velký důraz na autentičnost zvuku, což podtrhují také nástroje nebo technika, například dobové mikrofony z let 1947-1960, a dále kladou důraz na image a výraznou pódiovou show.

O úspěchu kapely vypovídá nejen fakt, že pravidelně vystupuje i v zahraničí, ale také to, že v prosinci roku 2012 byli The Fireballs slavnostně uvedeni do Síně slávy českého Rock and rollu. Členové The Fireballs k tomu poznamenávají: „Vážíme si toho o to víc, že všichni ostatní, se kterými ji sdílíme, jsou nejméně o generaci starší.”

Pod hlavičkou agentury Cat Music, která se specializuje na autentickou hudební retro scénu od 30. do 50. let, se na sobotní večer připravuje Rock and Rollový ples, na kterém zahrají The Fireballs a po skončení jejich produkce bude DJ Bob až do jedné hodiny žhavit vinyl.

Na plese také proběhne soutěž o nejlépe oblečený 50's pár, můžete se zúčastnit 50's kvízu nebo taneční soutěže a jak slibují organizátoři, možná bude i tombola. 

Ples se uskuteční tuto sobotu 22. února od 20 hodin v Kulturním domě Rubín, který najdete v brněnských Žabovřeskách.

Reklama

Výběr článků

Načítám