Hlavní obsah

Brněnská galerie Celnice představuje české a slovenské památky UNESCO

Novinky, Petra Svobodová

V komorní galerii Celnice v areálu vily Löw-Beer v Brně je k vidění putovní fotografická výstava s názvem Poznej světové dědictví UNESCO, tentokrát na téma české a slovenské památky. Výstava potrvá do 2. září.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Výstava Poznej světové dědictví UNESCO v galerii Celnice v Brně

Článek

Autorský projekt novinářky, spisovatelky a cestovatelky Mileny Blažkové pod názvem Poznej světové dědictví UNESCO přibližuje lokality zapsané na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. 

Projekt prohlubuje znalosti a povědomí o těchto místech a zároveň podporuje rozvoj udržitelného cestovního ruchu. Produkci zajišťuje Media In dílna nezávislé publicistiky a dokumentaristiky pod vedením autorky projektu. Záštitu nad projektem převzala stejně jako v minulých ročnících Česká komise pro UNESCO. 

V galerii Celnice se návštěvníci mohou prostřednictvím fotografií seznámit s unikáty České a Slovenské republiky. Přijďte si prohlédnout např. fotografie Prahy, Českého Krumlova, Telče, Spišského hradu, Bardejova nebo jedinečných slovenských dřevěných kostelíků. Spojení českých a slovenských památek UNESCO v jednom komorním prostoru nám  připomene i 100. výročí od založení společného státu Čechů a Slováků. 

Doplňující texty a informační brožury mohou návštěvníky inspirovat k vlastním cestám po památkách UNESCO. Galerie Celnice je otevřená od úterý do neděle, od 10 do 18 hodin, vstup volný. 

Více informací www.vilalowbeer.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám