Hlavní obsah

Britská rocková legenda, kapela Magnum, vystoupí letos v Plzni

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci letošního turné European Tour 2012 dorazí britská rocková kapela Magnum 12. listopadu do plzeňské Šeříkovky.

Foto: Petr Hejna

Bob Catley

Článek

Krátce po posledním studiovém počinu, kterým je vydání alba On The 13th Day, tito britští veteráni opět vyrazili na koncertní turné.

Počátky Magnum se datují již k sedmdesátým letům a místopisně váží městu Birgminham, kde tehdy zpěvák Bob Catley a kytarista Tony Clarkin kapelu zakládají. Tito zakládající členové působí v kapele Magnum dodnes. První album Kingdom Of Madness (1978) neznamenalo zásadní zviditelnění bandu, to přišlo až v roce 1982 s třetí studiovou nahrávkou Chase The Dragon, která bodovala i v britské albové top 20.

I další alba z let osmdesátých On A Storytellers Night, Vigilante a Wings Of Heaven si vedla mimořádně úspěšně. Wings Of Heaven vyneslo Magnum až na druhou příčku oficiální britské albové hitparády. Devadesátá léta byla ve znamení snahy oslovit americké publikum, ale ani nahrávka Good Night L.A. i následný titul Rockart nezabránili ve vlně nástupu syrového grunge poklesu zájmu posluchačů o britský melodický hard rock a kapela se v důsledku toho rozpadla.

Znovunávrat na scénu pak přinesl rok 2001, kdy Magnum ohlásili vzkříšení, zpečetěné albem Breath Of Live. Následující tituly Brand New Morning, Princess Alice & The Broken Arrow, Into The Valley Of The Moonking a loňské album The Visitation jen potvrdily nehasnoucí invenci této rockové formace.

Podzimní koncert, stejně, jako loni v Praze, kapelu představí v sestavě Tony Clarkin - kytara, Bob Catley - zpěv, Al Barrow - basa, Harry James - bicí a Mark Stanway - klávesy. Začátek ve 20.00 v klubu Šeříkovka na adrese Šeříková 13, Plzeň.

Pořádající agentura: www.ozzyapotkan.cz

Web klubu: www.serikovka.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám