Hlavní obsah

Březnová dobrodružství s poličskou knihovnou

Novinky, Klára Kašparová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci konání celostátní akce Březen – měsíc čtenářů nabídne Městská knihovna Polička pestrou nabídku kulturních akcí. Představeni budou současní i minulí spisovatelé, umělci a hudebníci, nebudou opomenuty ani knihy, které zazáří v netradičním světle.

Foto: Klára Kašparová

Březnové návštěvy a kultury

Článek

V neděli 2. března proběhne v 15 hodin v knihovně vernisáž výstavy Zdeňka Buriana, geniálního malíře a ilustrátora. Známé jsou jeho obrazy dinosaurů, mamutů i prvních lidí. Dodnes je považován za jednoho z nejvýznamnějších ilustrátorů pravěku. Dokonalé reprodukce ze soukromé sbírky a práce žáků ZUŠ pod vedením K. Musila v březnu v knihovně zvou na cestu po stopách zaniklého světa plného dobrodružství.

První březnová středa pak bude ve znamení filmové a literární tvorby Moniky Le Fay. Z její režisérské dílny pochází několik Třináctých komnat (K. Schwarzenberg, D. Duka, H. Androniková…), dokument 04826 Jirous i Poslední odcházení V. Havla. Píše pro děti i dospělé, nejznámější knihy jsou Bubu nebo Jonáš a Velryba s ilustracemi A. Borna. Také vydala sborník k 75. narozeninám K. Schwarzenberga Milý pane kníže i vzpomínky žen vězněných v 50. letech Byly jsme tam taky. Beseda se koná ve středu 5. března v 19 hodin v Divadelním klubu.

Pátek 7. března odpoledne bude patřit dětem a večer pak jejich rodičům. Jaromír František Palme, řečený FUMAS, bude v Divadelním klubu dětem předčítat ze svých knih o chlapci Tadeášovi. „Odpolední předčítání známého muzikanta a výtvarníka bude zážitkem pro malé i velké. Ti starší mohou pokračovat taktéž v klubu večerním knihovnickým večírkem k oslavě měsíce čtenářství a oslavit jej s kapelami Původní Bureš a Čtyřrozměrná Beruška,“ uvedla za organizátory Klára Kašparová.

Jeden z nejvýraznějších básníků současnosti Jan Těsnohlídek ml. zavítá do Poličky s nově vydanou sbírkou básní Ještě je co ztratit. Dorazí ve středu 19. března s nově vydanou sbírkou básní Ještě je co ztratit. Číst a hovořit se bude v Hostinci u Mrštíků od 19 hodin.

Od rána do večera bude pozornost věnována knihám obzvlášť ve čtvrtek 27. března. V ranních hodinách bude připravená burza vyřazených knih. Stánek lidé naleznou na trhu. Od 16 hodin mohou návštěvníci nahlédnout do knihařského řemesla a pod odborným vedením ručně šít a vázat zápisníky.

Knihovnu také můžou navštívit čtenáři i nečtenáři netradičně ve večerních hodinách, k dispozici bude knihovna až do devíti večer. K výpůjčním službám tentokrát přibude i společné předčítání knih Bohumila Hrabala k 100. výročí jeho narození.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám