Hlavní obsah

Břeclavský fotoklub se představuje první výstavou

Novinky, Pavlína Božková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotoklub Břeclav se představuje na první společné výstavě. Ta se koná v září v prostorách břeclavské Renahall (areál bývalé prodejny nábytku RENA).

Foto: Pavlína Božková

Fotogalerie

Článek

Fotogalerie je název první výstavy fotoklubu Břeclav. Vystaveny jsou fotografie členů sdružení a také několika pozvaných hostů. Hlavním cílem je představení fotoklubu.

Jeho členové se vyznačují různorodostí svých prací a tématy zachycených na fotografiích. K vidění je krajinářská fotografie, dokumentární série, fotoobrazy, minimál, panoramatické fotografie, koncertní fotografie, či snímky z nedávné výpravy fotoklubu na Island.

Vernisáž výstavy proběhla v sobotu 13. září od 17:00. Vystoupil brněnský písničkář SART. Návštěvníci si užili tematickou performanci. Vystavena je také historická foto a video technika ze soukromé sbírky Miloslava Rakoviče.

Výstavu je možno zhlédnout každou sobotu a neděli od 12:00 do 18:00 hodin a to do 28. září.

V průběhu konání výstavy proběhla fotografická dílna, která byla vedena členy fotoklubu v neděli 21. září. Fotoklub nabídl teoretické přednášky s tématy od základů fotografování až po pokročilé techniky fotografie a praktické dílny, kde si zájemci vyzkoušeli základy práce s modelkou a studiovými světly. 

Fotoklub Břeclav byl založen začátkem jara 2013. Mezi jeho členy momentálně patří fotografové Milan Bruchter, Martin Janošek, Jan Miklín, Antonín Průdek, Vlastimil Vojáček, Dušan Koliba a Martin Bezděk.

„Naším cílem je vytvořit mezi břeclavskými fotografy zejména přátelské vztahy. I když je fotografie pro mnoho z nás silně individuální a pocitově intimní disciplína, vzájemná setkávání, vedoucí k výměně zkušeností, názorů a různých pohledů na fotografii, mohou vést k dalšímu rozvoji každého z nás. Organizujeme například společná focení, kde si své praktické zkušenosti nejlépe předáme,” řekl za fotoklub Vlastimil Vojáček.

Tato výstava se koná v Renahall Cukrovar - Národních hrdinů 311/20A, Břeclav (výstavní prostor o jehož kulturní náplň se stará Sdružení břeclavských výtvarníků za podpory města Břeclav).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám